Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Z auta vyřízl čelní sklo  

V pondělí (13. 9. 2010) královéhradečtí policisté zanesli do evidencí celkem 27 přestupků a 7 nově spáchaných trestných činů. Případy majetkové trestné činnosti obsadily přední místa v policejních statistikách, mezi které se zařadily i tři drobné krádeže zboží v obchodě. Na místo okamžitě vyrazila policejní hlídka, která nepoctivým zákazníkům udělila blokovou pokutu. Na okraji zájmu strážců zákona nezůstaly ani tři oznámení o narušení občanského soužití. Policisté se také zaměřili na neukázněné řidiče, kteří ve většině případů nerespektovali dopravní značení a nedodržovali nejvyšší povolenou rychlost. Muži v uniformách prohřešky motoristů vyřešili na místě blokovou pokutou. Skupina dopravních nehod během dne vyšetřovala dvě oznámené havárie, při kterých byla jedna osoba zraněna. Hmotná škoda způsobená nehodami dosáhla částky 75.000 korun.
 
V ranních hodinách se na královéhradecké policisty obrátil mladý muž s případem poškození jeho osobního vozidla Škoda Favorit. K události vypověděl, že uplynulý večer své auto odstavil na parkovišti v ulici Jižní v Hradci Králové. Vozidlo řádně zabezpečil a odešel domů. Následující den ráno se na parkoviště vrátil a hned si všiml poškození na jeho vozidle. Neznámý lapka si auto vyhlédl a pod rouškou noci odřízl gumové těsnění a ukradl čelní sklo. Okradený motorista vyčíslil způsobenou škodu na 2.500 korun. Muži zákona případ vyšetřují jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří neznámého zloděje vypátrat, hrozí mu ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Odpoledne se stala terče útoku zloděje důchodkyně, která v centru krajského města navštívila obchodní dům. Do protokolu policistům vypověděla, že odpoledne šla na nákup. U vchodu si vyzvedla nákupní vozík a vydala se na prodejní plochu. V oddělení s ovocem a zeleninou si seniorka svou tašku odložila do regálu a věnovala se výběru zboží. Po několika minutách se pro tašku vrátila, ale ta již změnila majitele. Neznámý zloděj vyžil příležitosti a odloženou tašku si přisvojil. Okradená důchodkyně díky své neopatrnosti přišla o nákupní tašku, kde měla uloženou peněženku s finanční hotovostí. Zloději jí svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 950 korun. Policisté událost vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který zloději hrozí ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
V podvečer byla přivolána policejní hlídka k případu krádeže zboží v jednom z obchodních domů v Hradci Králové. Na místě již policisty vyhlížela ostraha prodejny společně se zadrženým mladíkem, který s nepoctivými úmysly navštívil jejich prodejnu. Na prodejní ploše se mu v oddělení s pánskou kosmetikou nejvíce zalíbily holicí strojky. Tři balení strojků z regálu sebral a ukryl je do svého batohu. Posléze se odebral k pokladně, kterou prošel, aniž by zboží zaplatil. Ostraze prodejny však neunikl, ta ho zkontrolovala a věci u něho nalezla. Mladík po zásluze skončil v rukou policistů, od kterých si vysloužil blokovou pokutu. Ukradené holicí strojky se vrátily na prodejní pult, kde budou čekat na poctivějšího zákazníka.
por. Marta Trávníčková
14. září 2010

vytisknout  e-mailem