Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Lapka si odnel nářadí za 11.000 korun 

V úterý (6. 4. 2010) přibylo do policejních evidencí celkem 38 přestupků a 19 nově spáchaných trestných činů. Přestupků v dopravě bylo opět nejvíce, kdy osm neukázněných řidičů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení. Tři motoristé se před jízdou zapomněli připoutat a jednomu řidiči chyběla povinná výbava ve vozidle. Policisté přestupky vyřešili na místě blokovou pokutou. Šetření případů převážně majetkové povahy patří ke každodenním činnostem královéhradeckých policistů. Muži zákona také řešili dva případy drobných krádeží v obchodě a tři oznámení o narušení občanského soužití. Dopravní policisté se během dne věnovali silničním kontrolám, ale také dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu v regionu.
 
V ranních hodinách byla přivolána policejní hlídka na Pospíšilovu třídu v Hradci Králové, kde řádil neznámý vandal, který poškodil skleněnou výlohu novinového stánku. Žena, která případ oznámila, policistům sdělila, že před několika dny stánek opustila a výloha byla v pořádku. V úterý ráno se vrátila a hned si poškozené výlohy všimla. Následnou kontrolou prodavačka zjistila, že se ze stánku nic neztratilo. Neznámý vandal však způsobil škodu na rozbité výloze ve výši 3.000 korun. Policisté případ zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří vandala vypátrat, hrozí mu ve správním řízení pokuta ve výši 15.000 korun.
 
Dopoledne přijali chlumečtí policisté oznámení o vloupání do neuzamčené garáže u rodinného domu v obci Olešnice. Majitel nemovitosti k události vypověděl, že krátce po půlnoci garáž kontroloval a vše bylo v naprostém pořádku. Následující den ho však čekalo nemilé překvapení. Neznámý zloděj si právě jeho garáž vybral za terč svého útoku. Lapka po rozstřižení pletiva vnikl na pozemek a následně si z garáže odnesl různé pracovní nářadí. Se svým lupem poté s místa činu zmizel. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na 11.000 korun. Policisté místo činu řádně ohledali a případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Po patnácté hodině vyhledal pomoc policistů mladý muž s případem krádeže mobilního telefonu. Mladík vypověděl, že navštívil jednu z diskoték na Novobydžovsku. Mobilní telefon měl uložený v mikině, kterou si během večera odložil na židli. Plně se věnoval zábavě a ani si nevšiml, že přišel o telefon. Nad ránem si chtěl zatelefonovat, ale svůj mobil v kapse mikiny hledal marně. Neznámý pachatel využil chvilkové nepozornosti své oběti a telefon ukradl. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 4.800 korun. Policisté případ zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí zloději pokuta až 15.000 korun.
 
Odpoledne královéhradecké policisty zaměstnaly dva případy krádeže jízdních kol. První oznámila nešťastná paní, která o svůj bicykl přišla na Eliščině nábřeží v Hradci Králové. Poškozená k události vypověděla, že ráno na svém kole přijela, odstavila ho do stojanu, řádně ho zabezpečila zámkem a odešla. Asi po dvou hodinách se ke stojanu vrátila, ale své kolo tam již nenašla. Neznámého zloděje neodradil ani zámek, kterým bylo kolo uzamčeno, a přesto ho zcizil. Okradená žena vyčíslila způsobenou škodu na téměř 3.000 korun. Dalším případem krádeže kola se policisté zabývali po šestnácté hodině. Krádež oznámila starší žena, která dopoledne na svém kole přijela do ulice Jungmannova v Hradci Králové. Bicykl odstavila před panelovým domem, zabezpečila ho zámkem a odešla domů. Odpoledne se pro kolo vrátila, ale na chodníku zbyl pouze přeskřípnutý zámek. Neznámý lapka využil příležitosti, násilím překonal zámek a kolo bylo jeho. Svým protiprávním jednáním  způsobil škodu ve výši 4.600 korun. Policisté oba případy šetří jako přestupky proti majetku. Pokud se podaří pachatele vypátrat, hrozí jim ve správním řízení pokuta ve výši 15.000 korun.
por. Marta Trávníčková
7. dubna 2010

vytisknout  e-mailem