Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Z jídelny zmizely parapety 

Ve čtvrtek (10. 9. 2009) zaevidovali královéhradečtí policisté 40 přestupků a 9 nově spáchaných trestných činů. Nejvíce prohřešků policisté zaznamenali v dopravě, kdy mezi nejčastější z nich opět patřilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, špatný technický stav vozidla a nerespektování dopravního značení. Muži zákona šetřili čtyři případy narušení občanského soužití. Dopravní policisté řešili nehody a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
Včera po sedmé hodině vyjížděli policisté Obvodního oddělení Nový Bydžov k případu krádeže parapetů z budovy školní jídelny v ulici Karla IV v Novém Bydžově. Krádež policistům ohlásil stavbyvedoucí firmy, která provádí rekonstrukci venkovní fasády na budově. Muž policistům vypověděl, že neznámý pachatel odcizil jeden parapet o délce 5 metrů a další o délce 2 metrů. Zloděj svým jednáním způsobil stavení firmě škodu ve výši 3.000 korun.
 
Ráno přišla na Obvodní oddělení Nový Bydžov nešťastná žena ohlásit krádež peněženky v ulici J. Maláta v Novém Bydžově. Starší paní policistům sdělila, že předchozí den navštívila obchodní dům, kde chtěla nakoupil potraviny. Kabelku si pověsila na háček nákupního vozíku a věnovala se nakupování. Chvilkové nepozornosti seniorky pravděpodobně využil neznámý zloděj a z kabelky jí ukradl peněženku. Okradená žena tak přišla o osobní doklady a finanční hotovost. Celková výše škody byla vyčíslena na 700 korun.
 
Dopoledne řešili královéhradečtí muži zákona případ vloupání do sklepa v ulici Na Kotli v Hradci Králové. Starší muž, majitel sklepní kóje, policistům sdělil, že se mu ze sklepa ztratila plastová přepravka s deseti kilogramy brambor a šest kusů baleného mléka. Okradený senior vyčíslil škodu na 210 korun.
 
Po třinácté hodině přijali policisté obvodního oddělení III oznámení o krádeži jízdního kola v ulici Brněnská v Hradci Králové. Okradená paní policistům vypověděla, že se rozhodla navštívit obchodní dům, a proto si své jízdní kolo uložila do stojanu a řádně uzamkla. Nepříjemné překvapení ji čekalo, když na svém kole chtěla odjet. Kolo již nenašla. Dosud neznámého pachatele nezadržel ani zámek, kterým bylo kolo uzamčeno, a bicykl ukradl. Majitelka vyčíslila škodu na ukradeném kole a zámku na 3.150 korun.
 
Odpoledne policisté při běžné kontrole zastavili osobní vozidlo v ulici Kuklenská v Hradci Králové. Řidiče vyzvali k předložení osobních dokladů a dokladů od vozidla. Prověrkou muže v evidencích muži zákona zjistili, že mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel. Nezodpovědný motorista zákaz nerespektoval a za volant si sedl. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
Před desátou hodinou večerní přijali královéhradečtí policisté oznámení o vloupání do vozidla na parkovišti v ulici Pilnáčkova, Hradec Králové. Okradený muže policistům sdělil, že své auto zaparkoval před občerstvením a odešel. Jen několik minut stačilo neznámému zloději k tomu, aby násilím vnikl do vozidla, kde ukradl aktovku s peněženkou a firemními doklady. Zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši 2.000 korun.
por. Marta Trávníčková
11. září 2009

vytisknout  e-mailem