Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Klidnější listopadový čtvrtek  

Čtvrtek (4. 11. 2010) přinesl do policejních evidencí celkem 20 přestupků a 12 nově spáchaných trestných činů. Přestupků v dopravě bylo již tradičně řešeno nejvíce, kdy mezi ty nejčastější se zařadilo nerespektování dopravního značení, jízda bez dokladů potřebných k řízení či nevyhovující technický stav vozidel. Policisté územního odboru se zabývali šetřením trestní činnosti, která měla převážně majetkový charakter. Skupina dopravních nehod během dne šetřila dvě havárie, které se obešly bez zranění zúčastněných osob. Hmotná škoda na vozidlech dosáhla  30.000.
 
Před polednem vyjížděla policejní hlídka k případu krádeže benzinu z vozidla odstaveného na parkovišti ve Smiřicích. Okradený majitel vypověděl, že své auto využívá pouze výjimečně. Naposledy svůj stroj zaparkoval na parkovišti koncem října, řádně ho zabezpečil a odešel domů. Ve čtvrtek dopoledne se k vozidlu vrátil, kde ho však čekalo nemilé překvapení ve formě prázdné palivové nádrže. Neznámý lapka si právě jeho auto vybral za terč svého útoku a z nádrže odčerpal celkem 25 litrů benzinu v hodnotě 750 korun. Muži zákona případ zaevidovali a v současné době skutek šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení, hrozí zloději ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Pár minut před jednadvacátou hodinou operační důstojník přijal oznámení o krádeži pohonných hmot z čerpací stanice v Černožicích na Královéhradecku. Na místo vzápětí vyrazila hlídka, kterou již nedočkavě vyhlížela obsluha stanice. Policistům k události vypověděla, že ke stojanu přijelo osobní vozidlo Ford Escort, ze kterého vystoupil mladý muž. Mladík do nádrže auta načerpal 43 litrů benzinu v hodnotě téměř 1.400 korun. Posléze zákazník nasedl zpět do vozidla a bez zaplacení odebraného benzinu ze stanice ujel. Strážci zákona případ zadokumentovali a šetří ho jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří lapku vypátrat, hrozí až patnáctitisícová pokuta.
por. Marta Trávníčková
4. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem