Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Než stačila nakoupit, přišla o auto  

V úterý (24. 8. 2010) královéhradečtí policisté zadokumentovali celkem 31 přestupků a 11 nově spáchaných trestných činů. Přestupků neukázněných řidičů bylo opět nejvíce, kdy mezi ty nejčastější patřilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, nerespektování dopravního značení, nevyhovující technický stav kontrolovaných vozidel, chybějící povinná výbava či jízda bez dokladů. Muži zákona prohřešky řidičů vyřešili na místě blokovou pokutou. Policisté územního odboru Hradec Králové se věnovali vyšetřování trestné činnosti, která měla převážně majetkový charakter. V průběhu dne policejní hlídky vyjížděly ke třem drobným krádežím zboží v obchodě. Stranou zájmu však nezůstala ani čtyři oznámení o narušení občanského soužití. Skupina dopravních nehody vyšetřovala pět oznámených havárií, při kterých dvě osoby utrpěly zranění. Hmotná škoda způsobená nehodami dosáhla částky 70.000 korun.
 
V noci z pondělí na úterý přišel o své jízdní kolo mladý muž, který případ krádeže přišel oznámit na obvodní oddělení. Policistům vypověděl, že pondělní podvečer přijel na svém kole do místní části Třebeš v Hradci Králové. Bicykl odstavil do stojanu před jednou z místních restaurací. Před odchodem ještě kolo řádně zabezpečil a odešel do pohostinství. Během návštěvy restaurace však muž kolo několikrát zkontroloval a vždy ho nalezl na svém původním místě. Poslední kontrola bicyklu ho však nemile překvapila. Ve stojanu již nenašel ani kolo, ani zámek. Neznámému pachateli se kolo zalíbilo, a tak překonal zámek a bicykl si odvedl. Okradený muž přišel o kolo v hodnotě 3.700 korunu a domů musel po svých. Policisté případ zaevidovali a v současné době ho šetří jako přestupek proti majetku, za který zloději hrozí ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Krátce po desáté hodině dopolední vyhledala pomoc policistů starší žena s případem krádeže jejího osobního vozidla Škoda Favorit. Nešťastná paní k události vypověděla, že v úterý ráno přijela do Smiřic, kde vozidlo zaparkovala před jedním z místních obchodů. Před odchodem ještě vozidlo řádně zabezpečila a šla na nákup. Přibližně po půl hodině se žena s nakoupeným zbožím na parkoviště vrátila, ale vozidlo tam již nenašla. Pro jistotu ještě prohledala přilehlá parkoviště, ale po autu se slehla zem. Neznámý lapka si právě její auto vybral za terč svého útoku. Do auta vnikl a odjel s ním neznámo kam. Svým protiprávním jednáním tak ženě způsobil škodu ve výši 10.000 korun. Policisté po ukradeném vozidle pátrají a v současné době případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Pokud se podaří neznámého pachatele dopadnout, může počítat až s dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Dopoledne vyjížděla policejní hlídka k případu krádeže pohonných hmot z čerpací stanice na Rašínově třídě v Hradci Králové. Na místě již hlídku očekávala obsluha stanice, která k události vypověděla, že po jedenácté dopolední ke stojanu přijel motocyklista. Muž vypnul motor a začal do nádrže motocyklu tankovat benzin. Po načerpání téměř šestnácti litrů benzinu v hodnotě 470 korun nastartoval stroj a z čerpací stanice bez zaplacení ujel. Muži zákona případ vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který motorkáři hrozí ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
por. Marta Trávníčková
25. srpna 2010
 

vytisknout  e-mailem