Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Zloději stačilo pár minut 

Ve středu (9. 9. 2009) královéhradečtí policisté zaevidovali 22 přestupků a 10 nově spáchaných trestných činů. Přestupky se týkaly především nedodržování dopravních předpisů a drobných krádeží. Muži zákona řešili jeden případ narušení občanského soužití. Policisté během dne šetřili dopravní nehody a dohlíželi nad plynulostí a bezpečností silničního provozu.
 
V ranních hodinách vyjížděli muži zákona k případu vloupání do stavebního stroje u obce Vlčkovice. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do pracovního stroje, kde odcizil ruční nářadí, kartuše, řetězy a dva výstražné majáky. To mu však nestačilo a z nádrže stroje ještě odčerpal 30 litrů nafty. Celková škoda na poškozeném zařízení a odcizených věcech byla vyčíslena na 31.000 korun.
 
Dopoledne řešili policisté případ krádeže platební karty v ulici Na Drahách v Hradci Králové. Mladá žena policistům vypověděla, že čekala na autobusové zastávce a svou sportovní tašku si nechala pověšenou na rukojeti kočárku. Neznámý zloděj využil její chvilkové nepozornosti a z tašky jí ukradl platební kartu i s koženým pouzdrem. Okradená maminka vyčíslila způsobenou škodu na 50 korun.
 
Po třinácté hodině byli přivoláni policisté obvodního oddělení II k případu krádeže kabelky z obchodu v ulici Dukelská v Hradci Králové. Prodavačky policistům sdělily, že do prodejny vešli dva mladíci. První z nich zaměstnal obě prodavačky výběrem zboží a druhý ze zadní části obchodu odnesl koženou kabelku. Oba muži poté obchod rychle opustili. Nenechavci svým činem způsobili škodu, která byla vyčíslena na 2.000 korun.
 
Odpoledne šetřili královéhradečtí policisté krádež zboží v prodejně v ulici Víta Nejedlého, Hradec Králové. Starší žena navštívila obchodní dům, kde sebrala pět balíčků kávy a čtyři deodoranty. Svůj lup si schovala pod bundu a prošla přes poklady. Alarm za kasou byl však nekompromisní. Ženu zadržela ostraha obchodu, která ji poté předala do rukou policie. Zlodějka v obchodě nakradla zboží v hodnotě 1.400 korun.
 
Po patnácté hodině řešili policisté Obvodního oddělení Nechanice vloupání do vozidla v obci Kratonohy. Mladá žena zaparkovala své auto na parkovišti před budou mateřské školky a šla si vyzvednou svou ratolest. Několik minut stačilo neznámému pachateli k tomu, aby násilím vnikl do osobního vozidla. Zloděj z auta sebral dámskou kabelku s doklady a dvěma mobilními telefony. Okradená maminka vyčíslila celkovou škodu na 18.000 korun.
por. Marta Trávníčková
10. září 2009

vytisknout  e-mailem