Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Cyklista z nehody vyvázl bez zranění 

Ve čtvrtek (11. 2. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 30 přestupků a 14 nově spáchaných trestných činů. Přestupků neukázněných řidičů bylo opět nejvíce, kdy dva řidiči se před cestou zapomněli připoutat. Třináct řidičů nerespektovalo dopravní značení a čtyři zkontrolovaná vozidla nebyla v odpovídajícím technickém stavu. Muži zákona přestupky vyřešili na místě blokovou pokutou. Policisté obvodních oddělení šetřili případy převážně majetkové povahy, ale také pět oznámení o narušení občanského soužití. Dopravní policisté během den vyjížděli k šesti oznámeným haváriím, při kterých nebyl nikdo zraněn. Škoda způsobená dopravními nehodami se vyšplhala na téměř 300.000 korun.
 
V dopoledních hodinách byli přivoláni královéhradečtí muži zákona ke krádeži v ulici Komenského ve Smiřicích. Na místě již na policisty čekala okradená starší žena a k případu vypověděla, že jí ze sklepní kóje zmizela přepravka s pivem a dva kartóny mléka. Policisté místo činu řádně ohledali a zjistili, že neznámý zloděj, zřejmě přes vrchní část sklepní kóje, přepravku s pivem a mléko ukradl. Seniorka vyčíslila způsobenou škodu na 600 korun.
 
Před čtrnáctou hodinou vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k havárii v ulici Hradecká v Hradci Králové. K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tím, že cyklista po projetí pravotočivé zatáčky najel na střed silnice, kde byl zachycen protijedoucím osobním vozidlem. Po nárazu skončil na předním skle vozidla. Oba účastníci dopravní nehody podstoupili orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Cyklista naštěstí z nehody vyvázl bez zranění a celková škoda byla vyčíslena na 10.500 korun.
 
V podvečer přišla na obvodní oddělení mladá žena oznámit krádež peněženky v obchodě, ve kterém pracuje. K případu došlo v jednom z královéhradeckých obchodních center. Okradená prodavačka k události vypověděla, že odpoledne svou peněženku položila na stůl v prostoru určeném pouze pro zaměstnance prodejny a věnovala se nově příchozím zákazníkům. Po dvou hodinách si peněženku chtěla překontrolovat, ale ta na svém místě již nebyla. Neznámý zloděj zřejmě využil příležitosti, kdy se mladá prodavačka věnovala zákazníkům, a peněženku sebral. Žena přišla o peněženku, kde měla uloženou finanční hotovost a osobní doklady. Neznámý lapka svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 5.600 korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež. V případě dopadení hrozí neznámému zloději trest odnětí svobody až na dvě léta nebo propadnutí věci.
 
Večer vyhledal pomoc policistů starší muž s případem krádeže peněženky, videokamery a mobilního telefonu. Nešťastník o věci přišel při návštěvě baru na Dukelské třídě v Hradci Králové. Okradený muž policistům sdělil, že uplynulý den navštívil místní bar a na opěradlo židle si odložil bundu a brašnu s kamerou. Plně se věnoval zábavě a dokonce se od věcí na chvíli vzdálil. Když pak chtěl zaplatit útratu, peněženku v náprsní kapse bundy hledal marně. Neznámý lapka zřejmě využil nestřeženého okamžiku a peněženku z kapsy ukradl. V peněžence měl muž uložené peníze a platební karty. Zloděj se však se svým lupem nespokojil a navíc ještě sebral brašnu s videokamerou a mobilní telefon. Okradený muž vyčíslil způsobenou škodu na 7.000 korun. Strážci zákona případ řádně zadokumentovali a šetří ho pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Trestní zákoník pamatuje na takové jednaní až dvouletým trestem odnětí svobody nebo propadnutím věci.
por. Marta Trávníčková
12. února 2010

vytisknout  e-mailem