Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Převládala majetková trestná činnost 

Pondělí (20. 9. 2010) přineslo do policejních evidencí celkem 46 přestupů a 12 nově spáchaných trestných činů. Policisté územního odboru se zabývali řešením dopravních přestupků některých neukázněných řidičů. Mezi ty nejčastější se zařadilo nerespektování dopravního značení, za které dostalo pokutu devatenácti šoférů. Tři zkontrolovaná vozidla nebyla v odpovídajícím technickém stavu. Jeden motorkář bez povinné přilby také skončil v sítích policejních hlídek. Muži v uniformách vyřešili přestupky na místě, a to blokovou pokutou. Dopravní policisté se věnovali řešením havárií a dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu.
 
Po osmé hodině ranní se na policisty obrátila majitelka stánku s občerstvením v centru krajského města. Policistům vypověděla, že ráno po příchodu ke stánku zjistila, že neznámý vandal zřejmě v nočních hodinách výlohu rozbil. Svým protiprávním jednáním tak způsobil škodu ve výši 2.000 korun. Strážci zákona případ zadokumentovali a v současné době ho šetří jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří vandala dopadnout, hrozí mu ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Ve večerních hodinách vyjížděla policejní hlídka prověřit oznámení o krádeži jízdního kola na Eliščině nábřeží v Hradci Králové. Na místě již policisty vyhlížel mladík, který případ oznámil. Muž vypověděl, že odpoledne na svém kole přijel a odstavil ho do stojanu. Řádně ho zabezpečil zámkem a odešel vyřídit své záležitosti. Po dvacáté hodině se pro kolo vrátil, ale ve stojanu nenašel ani kolo, ani zámek. Neznámému zloději se kolo zřejmě zalíbilo, a tak násilím překonal lankový zámek a bicykl si odvedl. Okradený cyklista vyčíslil způsobenou škodu na 4.000 korun. Policisté případ zaevidovali a skutek vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který zloději hrozí až patnáctitisícová pokuta.
por. Marta Trávníčková
21. září 2010

vytisknout  e-mailem