Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Krádeže, dopravní nehoda 

V úterý (13. 10. 2009) zaevidovali královéhradečtí policisté 27 přestupků a 6 nově spáchaných trestných činů. Přestupků v dopravě bylo opět nejvíce, kdy někteří nezodpovědní řidiči nerespektovali dopravní značení, nedodržovali nejvyšší povolenou rychlost nebo jeli bez rozsvícených světel. Většina přestupků byla řešena na místě blokovou pokutou. Policisté skupiny dopravních nehod šetřili havárie a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
Po deváté hodině vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k havárii dvou vozidel na Gočárově třídě v Hradci Králové. K nehodě došlo tím, že řidič vozidla Ford Mondeo nedodržel dostatečnou vzdálenost za vozidlem jedoucím před ním. Následně došlo ke střetu obou vozidel. Motoristé vyvázli z nehody bez zranění. Podstoupili i orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celková škoda způsobená dopravní nehodou byla vyčíslena na 105.000 korun.
 
Před polednem šetřili královéhradečtí muži zákona oznámení o krádeži jízdního kola v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Starší žena policistům na místě vypověděla, že si své jízdní kolo řádně uzamkla před budovou obchodního domu a odešla na nákup. Po půl hodině se ke kolu vrátila, ale již ho nenašla. Neznámý lapka využil příležitosti a bicykl ukradl. Nešťastné paní tak způsobil škodu ve výši 4.500 korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Odpoledne přišel o obvodní oddělení III student ohlásit krádež dalšího jízdního kola tentokrát v ulici Brněnská v Hradci Králové. Mladík policistům k případu sdělil, že ráno přijel na svém kole před pobočku školy, řádně ho uzamkl a odešel. Odpoledne chtěl na svém kole odjet, ale kolo bylo pryč. Neznámého zloděje neodradil ani zámek, kterým bylo kolo zabezpečeno, a přesto ho ukradl. Muž nebyl schopen vyčíslit současnou hodnotu bicyklu.
 
Po patnácté hodině přišla na obvodní oddělení nešťastná žena ohlásit krádež osobních věcí v ulici Jana Masaryka v Hradci Králové. Paní policistům vypověděla, že se svým přítelem navštívila místní bar. V průběhu zábavy odešla i s kabelkou na toaletu, a tu odložila u zrcadla. Žena se poté vrátila ke stolu, ale svou tašku zapomněla na toaletě. Když se po chvíli pro kabelku vrátila, zjistila, že z ní neznámý pachatel ukradl finanční hotovost a mobilní telefon. Zloděj jí tak způsobil škodu ve výši 3.000 korun.
por. Marta Trávníčková
14. října 2009

vytisknout  e-mailem