Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Lapku ve sklepě nejvíce zajímaly sudy s pivem 

Ve čtvrtek (19. 8. 2010) přibylo do policejních evidencí celkem 28 přestupků a 18 nově spáchaných trestných činů. Přední příčky ve statistikách opět obsadily přestupky v dopravě. Mezi ty nejčastější patřilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, nerespektování dopravního značení, jízda bez dokladů či špatný technický stav provozovaných vozidel. Uvedené prohřešky řidičů se podařilo vyřešit blokovou pokutou na místě. Skupina dopravních nehod během dne vyšetřovala tři oznámené havárie, při kterých naštěstí nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda způsobená nehodami dosáhla částky 75.000 korun.
 
Půl hodiny po čtvrté hodině ranní vyjížděla skupina dopravních nehod vyšetřit havárii, ke které došlo na silnici číslo 37 ve směru od Pardubic. Řidič nákladního vozidla jel směrem na Hradec Králové, když mu před odbočkou k obchodnímu centru do cesty vběhlo divoké prase. Neodvratitelnému střetu již šofér nebyl schopen zabránit. Pravou částí kabiny do prasete narazil, a to posléze uteklo na nedaleké pole. Řidič se po nehodě dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Divoké prase zřejmě srážku přežilo, ale celková škoda na poškozeném autě dosáhla téměř 21.000 korun.
 
Odpoledne vyhledal pomoc policistů mladý muž s případem vloupání do sklepa chaty. K vloupání došlo v jedné z chatových osad poblíž Hradce Králové. Okradený muž policistům k případu vypověděl, že uplynulý den ve večerních hodinách sklep kontroloval a uskladněné padesátilitrové sudy s pivem byly na svém místě a v naprostém pořádku. Sklep opět řádně zabezpečil a odjel domů. Následující den odpoledne se ke sklepu vrátil a hned si všiml poškozené petlice dveří. Jeho podezření na vloupání se vzápětí potvrdilo, když uložené sudy piva přepočítal. Čtyři chyběly a navíc zmizelo i chlazení s pípou na čepování piva. Muži zákona místo činu ohledali a zjistili, že neznámý lapka násilím vnikl do sklepa a věci ukradl. Zloděj svým protiprávním jednáním způsobil škodu na ukradených sudech, která byla předběžně stanovena na téměř 8.400 korun. V případu policisté zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.
 
V podvečer vyšetřovali policisté obvodního oddělení případ krádeže jízdního kola, ke kterému došlo před jedním z obchodů v Třebechovicích pod Orebem. Událost na policii oznámil okradený cyklista, který vypověděl, že po patnácté hodině přijel před obchod. Bicykl odstavil do stojanu, řádně zabezpečil zámkem a odešel na nákup. Přibližně po patnácti minutách se pro kolo vrátil, ale ve stojanu ho již nenašel. Neznámému zloději stačilo jen pár minut k tomu, aby překonal zámek a kolo si odvedl. Okradený muž na místě nebyl schopen vyčíslit současnou hodnotu kola, a proto byla ponechána odbornému vyjádření. Muži zákona případ vyšetřují jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří neznámého lapku vypátrat, hrozí mu ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
por. Marta Trávníčková
20. srpna 2010

vytisknout  e-mailem