Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Během pěti minut přišla o kolo 

Ve čtvrtek (8. 4. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 50 přestupků a 12 nově spáchaných trestných činů. Přestupky v dopravě opět obsadily přední místa v policejních statistikách, kdy dvanáct řidičů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení. Dalších pět motoristů se na cestu vydalo bez dokladů potřebných k řízení a tři si zapomněli před jízdou rozsvítit. Muži zákona se také zaměřili na technický stav vozidel, kdy v sedmi případech kontrolovaná auta nebyla v odpovídajícím stavu. Policejním hlídkám také neuniklo pět cyklistů, kteří nebyli za snížené viditelnosti řádně osvětlení. Přestupky muži zákona vyřešili na místě, a to blokovou pokutou. Policisté územních odborů šetřili převážně majetkovou trestnou činnost, mezi kterou patřilo i pět drobných krádeží v obchodech. Stranou nezůstalo ani jedno oznámení o narušení občanského soužití. Skupina dopravních nehod během dne vyjížděla ke třem haváriím, při kterých nebyl nikdo zraněn a hmotná škoda se vyšplhala na 165.000 korun. Dopravní policisté se během dne věnovali silničním kontrolám, ale také dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu v regionu.
 
V ranních hodinách vyjížděla skupina dopravních nehod k havárii u Svinar na Královéhradecku. K nehodě zřejmě došlo tím, že se řidička osobního vozidla Škoda Felicia řádně nevěnovala řízení a přejela s vozidlem do protisměru. Neopatrnou jízdu žena skončila až v silničním příkopu. Cestou však stačila ještě poškodit sloup veřejného osvětlení a část plotu. Při nehodě nebyl nikdo zranění a řidička na místě podstoupila orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Hmotná škoda způsobená dopravní nehodou byla vyčíslena na 15.000 korun.
 
Po poledni vyhledala pomoc policistů mladá žen s případem krádeže peněženky z vozidla. K případu došlo na Velkém náměstí v Hradci Králové. Paní policistů vypověděla, že na náměstí přijela vozidlem. Vystoupila a přešla k parkovacímu automatu, ale vozidlo zapomněla uzamknout. Právě toho zřejmě využil neznámý lapka a z auta jí ukradl peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Okradená žena vyčíslila způsobenou škodu na 1.010 korun. Policisté případ řádně zaevidovali a šetří ho pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody nebo propadnutím věci.
 
Krátce po třinácté hodině přišla na obvodní oddělení mladá žena oznámit krádež jejího jízdního kola, ke které došlo na Tylově nábřeží v Hradci Králové. Dívka k události sdělila, že po poledni na svém bicyklu přijela. Kolo opřela o dopravní značku, řádně zabezpečila zámkem a odešla do obchodu. Po pěti minutách se vrátila, ale kolo již bylo pryč. Neznámému zloději stačilo pár minut na to, aby překonal zámek a bicykl si odvedl. Lapka svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 14.100 korun. Strážci zákona případ zaevidovali a šetří ho pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
V podvečer přijali královéhradečtí policisté oznámení o vloupání do osobního vozidla u obchodního domu v Chlumci nad Cidlinou. Starší manželé, kteří událost ohlásili, odpoledne navštívili obchodní dům v ulici Pražská. Vozidlo odstavili na parkovišti, řádně ho zabezpečili a odešli na nákup. Po několika minutách se k vozidlu vrátili, kde je však čekalo nepříjemné překvapení. Neznámý pachatel vnikl do vozidla a ze zadního sedadla sebral tašku s potravinami. Seniorům tak způsobil škodu ve výši 500 korun. Muži zákona místo činu řádně ohledali a případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení hrozí zloději až dvouletý trest odnětí svobody nebo propadnutí věci.
 por. Marta Trávníčková
9. dubna 2010

vytisknout  e-mailem