Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Z auta ukradl mobil, televizi a DVD přehrávač 

V úterý 6. 10. 2009 zaevidovali královéhradečtí policisté 43 přestupků a 9 nově spáchaných trestných činů. Nejvíce přestupků bylo, jako tradičně, v dopravě. Nepozorní řidiči nerespektovali dopravní značení, nedodržovali dopravní předpisy a překračovali nejvyšší povolenou rychlost. Policisté také šetřili případy majetkové povahy a narušení občanského soužití. Dopravní policisté šetřili nehody a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
Již v brzkých ranních hodinách byli přivoláni muži zákona k případu krádeže věcí z vozidla v obci Lovčice. Mladý muž policistům na místě vypověděl, že večer odstavil firemní dodávku před domem a odešel. Druhý den ráno zjistil, že neznámý zloděj násilně vnikl do vozidla, kde ukradl mobilní telefon, DVD přehrávač a televizi. Zloděj svým činem způsobil škodu na rozbitém okénku a ukradených věcech v celkové výši 16.000 korun.
 
Před polednem vyjížděli policisté obvodního oddělení I k případu krádeže zboží z obchodu v ulici Na Okrouhlíku v Hradci Králové. Muži zákona na místě zjistili, že obchod s potravinami navštívil starší muž. Z regálů ukradl zboží v hodnotě 2.000 korun, se kterým se pokusil projít přes pokladnu bez zaplacení. To se mu však nepovedl a nakonec skončil v rukou policie. Lapka byl potrestán blokovou pokutou ve výši 1.000 korun.
 
Odpoledne přišel nešťastný muž na obvodní oddělení ohlásit poškození sklenění výplně okna v ulici Plácelova v Hradci Králové. Muž policistům vypověděl, že dům ve kterém bydlí, ráno opustil a bylo vše v pořádku. Odpoledne ho však čekalo nepříjemné překvapení, a to rozbité okno. Neznámý vandal způsobil škodu ve výši 2.000 korun.
por. Marta Trávníčková
7. října 2009
 
 

vytisknout  e-mailem