Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Krádeží kabelek přibývá 

Víkend na Královéhradecku probíhal ve znamení krádeží a vloupání do prodejen, bytů a vozidel.

 Dne 22.5.2009 v poledne přijali královéhradečtí policisté oznámení o krádeži dámské kabelky z vozidla v  Brněnské ulici v Hradci Králové. Neznámý pachatel využil nepozornost ženy a z nezajištěného vozidla jí odcizil kabelku i s doklady. Zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši 43.000 korun. Další krádeží kabelky se policisté zabývali odpoledne na Rašínově třídě v Hradec Králové. Neznámý pachatel v prostoru obchodního centra využil chvilkové nepozornosti nakupující ženy a z odloženého nákupního vozíku jí odcizil kabelku i s osobními doklady. Způsobená škoda byla vyčíslena téměř na 4.000 korun. Poslední krádež dámské kabelky řešili policisté v podvečer v Brněnské ulici v Hradci Králové. Neznámý pachatel využil její krátké nepozornosti a z dětského sedátka na vozíku jí odcizil kabelku i s osobními doklady. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 6.400 korun.

V poledních hodinách řešili královéhradečtí policisté případ krádeže věcí z rodinného domku v Třebechovicích pod Orebem. Neznámý pachatel vnikl okénkem od sklepa do domu, kde odcizil zlatý řetízek, čtyři láhve alkoholu a finanční hotovost. Zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši téměř 14.000 korun.

 V pátečních podvečerních hodinách přijali královéhradečtí policisté oznámení o vloupání do vozidla v  Křižíkově ulici v Hradci Králové. Neznámý pachatel vnikl okénkem zadních dveří do vozidla, kde odcizil autorádio, sadu nářadí, klíče, nabíječku na telefon a příruční vysavač. Způsobená škoda byla vyčíslena na 4.000 korun.

 V sobotu 23.5.2009 v nočních hodinách přijali královéhradečtí policisté oznámení o pokusu vloupání do benzinové čerpací stanice u obce Kratonohy. Neznámý pachatel se pokusil vniknout do prodejny, ale následně byl vyrušen zabezpečovacím zařízením. Pachatel svým jednáním způsobil škodu na výloze ve výši 10.000 korun.

Odpoledne řešili policisté případ vloupání do sklepa v ulici Truhlářská, Hradec Králové. Neznámý pachatel násilím vnikl do sklepní kóje, kde odcizil uzamčené pánské jízdní kolo. Škoda na jízdním kole a poškozených dveří byla vyčíslena na 4.800 korun.

V neděli 24.5.2009 přijali královéhradečtí policisté oznámení o vloupání do prodejny v ulici Veverkova, Hradec Králové. Neznámý pachatel násilím vnikl do prodejny, kde z pokladny odcizil finanční hotovost. Škoda na finanční hotovosti a skleněné výplni byla stanovena na 1.500 korun. Další případ vloupání do prodejny řešili policisté odpoledne v ulici Habrmanova, Hradec Králové. Zloděj násilně vnikl do prodejny, kde z pokladny odcizil finanční hotovost. Pachatel způsobil škodu na finanční hotovosti a na výloze ve výši 1.300 korun. Poslední případ vloupání tentokrát do prádelny řešili královéhradečtí policisté v podvečer v ulici Na Občinách, Hradec Králové. Neznámý pachatel násilím vnikl do prádelny, kde odcizil dvě jízdní kola. Škoda na jízdních kolech a   poškozených dveřích byla stanovena na 42.000 korun.

Během uplynulého víkendu se policisté také zabývali dohledem nad silničním provozem a řešili drobné přestupky v dopravě.
por. Bc. Marta Trávníčková
25.5.2009

vytisknout  e-mailem