Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Měděné okapy přilákaly zloděje 

V úterý (8. 12. 2009) královéhradečtí muži zákona zařadili do evidencí 40 přestupků a 16 nově spáchaných trestných činů. Dopravní policisty zaměstnalo množství přestupků některých neukázněných řidičů, kdy sedm motoristů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení. Čtyři zkontrolovaná vozidla nebyla v odpovídajícím technickém stavu. Jeden řidič při kontrole nepředložil potřebné dokumenty a jeden šofér se vydal na cestu bez rozsvícených světel. Ani přestupky chodců nezůstávají bez povšimnutí policistů. Dva chodci si vysloužili pokutu za přecházení vozovky na červenou. Policisté skupiny dopravních nehod v úterý vyjížděli pouze k jedné havárii se škodou pohybující se kolem 15.000 korun. Dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu patří ke každodenním činnostem dopravních policistů.
 
V ranních hodinách přišel na obvodní oddělení 2 nešťastný motorista oznámit krádež magnetických reklamních polepů z vozidla. K případu došlo v ulici Okružní v Hradci Králové, kde muž své vozidlo uplynulý podvečer odstavil. Následující den však zjistil, že neznámý zloděj z vozidla ukradl reklamní magnety v hodnotě 4.500 korun. Policisté případ řádně zaevidovali a současné době ho šetří jako přestupek proti majetku.
 
Před sedmou hodinou přijali královéhradečtí policisté oznámení o krádeži okapových svodů z budovy v ulici Týnišťská v Třebechovicích pod Orebem. Žena, která celou událost oznámila, policistům k případu vypověděla, že uplynulý večer okapy byly v pořádku a na svém místě. Pravděpodobně v nočních hodinách však neodolaly neznámému zloději, který ukradl čtyři měděné okapové svody. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 4.000 korun. Dopoledne policisté zaevidovali další oznámení o krádeži okapových svodů, a to v ulici Československých legií v Třebechovicích pod Orebem. Scénář byl stejný jako u předchozího případu, kdy neznámý pachatel, zřejmě v noci, ukradl z rodinného domku čtyři metry měděných okapových svodů. Majitel domu vyčíslil způsobenou škodu na 1.000 korun. Policisté oba případy šetří jako přestupky proti majetku.
 
Dopoledne vyhledal pomoc policistů staří muž se žádostí o prošetření případu poškození pneumatik jeho osobního vozidla. Senior policistům k případu vypověděl, že své vozidlo odstavil na parkovišti v ulici Truhlářská v Hradci Králové. Auto řádně zabezpečil a odešel domů. Druhý den ráno však zjistil, že se jeho „Felicie“ stala terčem útoku neznámého vandala, který propíchl dvě pneumatiky auta. Motorista vyčíslil celkovou způsobenou škodu na 2.000 korun.
 
Před polednem šetřili policisté obvodního oddělení případ krádež jízdního kola v ulici Sportovní v Hradci Králové. Případ oznámila starší žena, majitelka bicyklu, která celou událost podrobně vylíčila. Uplynulý podvečer své jízdní kolo uložila ve verandě domu a pro jistotu ho ještě zabezpečila řetězem a zámkem. Druhý den dopoledne, když se pro kolo vrátila, jí však čekalo nemilé překvapení. Neznámý zloděj překonal řetěz se zámkem a kolo ukradl. Ženě tak svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 4.800 korun.
 
Odpoledne vyjížděli královéhradečtí muži zákona prověřit oznámení o krádeži okapových svodů z místní restaurace v obci Račice. Na místě již čekala na policisty žena, která případ ohlásila. K události uvedla, že uplynulý večer byly okapy na svém místě. Druhý den ráno bylo vše jinak. Neznámý pachatel, pravděpodobně pod rouškou noci, z budovy pohostinství ukradl osm metrů okapových svodů z barveného hliníku. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 2.000 korun.
 
V podvečer přijali policisté obvodního oddělení oznámení o krádeži úhelníků ze stavby v ulici Březhradská v Hradci Králové. Na místě stavbyvedoucí k případu vypověděl, že uplynulý večer byly úhelníky připraveny k montáži, která měla proběhnout následující ráno. Běžnou kontrolou však ráno zjistil, že přes noc neznámý lapka úhelníky ukradl. Předběžná škoda na ukradeném materiálu byla vyčíslena na 4.900 korun.
por. Marta Trávníčková
9. prosince 2009

vytisknout  e-mailem