Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Vandal rozbil okna školy 

V pondělí (24. 5. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 49 přestupků a 15 nově spáchaných trestných činů. Prohřešky některých neukázněných motoristů se umístily na předních místech v policejních statistikách. Čtrnáct řidičů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení a dalších šest za jízdu bez bezpečnostních pásů. Mezi další časté přestupky patřila jízda bez dokladů či rozsvícených světel. Dvěma řidičům chyběla ve vozidle povinná výbava. Policisté přestupky vyřešili na místě, a to blokovou pokutou. V průběhu dne se policisté zabývali vyšetřováním trestné činnosti, ale také nezapomněli na jednu drobnou krádež zboží v obchodě a šest oznámení o narušení občanského soužití. Skupina dopravních nehod vyjížděla ke čtyřem oznámeným haváriím, při kterých byly čtyři osoby zraněny. Hmotná škoda způsobená nehodami dosáhla částky 300.000 korun.
 
V noci z neděle na pondělí řádil neznámý zloděj v ulici Pod Zámečkem v Hradci Králové. Za terč svého útoku si na parkovišti vybral odstavené osobní vozidlo Škoda Octavia. Případ na policii oznámil mladý muž, který k události vypověděl, že uplynulý den vozidlo na parkovišti odstavil. Řádně ho zabezpečil a odešel domů. Následují den, hned po ránu, se na parkoviště vrátil a chtěl autem odjet do zaměstnání. Po otevření dveří vozidla ho však čekalo nemilé překvapení. V kabině totiž našel části odlomené spínací skříňky. Oznamoval hned přivolal policejní hlídku, která místo činu pečlivě ohledala. Muži zákona šetřením zjistili, že zřejmě v nočních hodinách, neznámý lapka do auta vnikl. Uvnitř rozbil spínací skříňku a poničil plasty pod volantem. Se svým dílem zkázy se však nespokojil a z úložného prostoru dveří u řidiče ještě ukradl peněženku s finanční hotovostí. Svým protiprávním jednáním zloděj způsobil škodu, která byla předběžně stanovena na 7.180 korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Pokud se podaří neznámého lapku dopadnout, může počítat až s dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Dalším případem vloupání do osobního vozidla se ráno zabývali policisté Obvodního oddělení Holohlavy. Událost oznámila mladá žena, která před několika dny vozidlo odstavila na parkovišti v ulici Gen. Govorova ve Smiřicích. Auto řádně zabezpečila a odešla domů. V pondělí ráno se k vozidlu vrátila a hned si všimla rozbitého okénka u řidiče. Policejní hlídka k případu vyrazila a místo činu řádně ohledala. Neznámý zloděj si zaparkované vozidlo vyhlédl, rozbil okno u řidiče a z kabiny ukradl autorádio a pouzdro se slunečními brýlemi. Okradená žena stanovila škodu na zcizených věcech na 2.500 korun. Muži zákona zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody v délce dvou let.
 
Dopoledne se na policisty obrátil ředitel jedné z královéhradeckých základních škol s případem poškození šesti skleněných výplní na budově. Ředitel k události sdělil, že v páteční podvečer školu opustil a vše bylo v naprostém pořádku. V průběhu dvou volných dní si však vandal nebo vandalové okna školy vybrali za terč svého útoku. Skleněné výplně rozbili a z místa činu utekli. Zůstalo po nich pouze několik kamenů, kterými okna rozbili. Předběžnou škodu na oknech ředitel vyčíslil na 4.600 korun. Policisté případ šetří jak přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí vandalovi nebo vandalům pokuta až 15.000 korun.
 
Kolem čtrnácté hodiny muži zákona prověřovali oznámení o krádeži pleťových krémů z lékárny v centru Hradce Králové. Provozovatel prodejny vypověděl, že během dopoledne do lékárny přišel neznámý zloděj, z vitríny nepozorovaně sebral devět krabiček s pleťovými krémemy a poté bez povšimnutí odešel. Až po obědě si jedna z prodavaček všimla prázdného místa ve skříni po ukradené kosmetice. Lapka svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 6.653 korun. Strážci zákona případ šetří pro podezření se spáchání přečinu krádeže, za který zloději hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
por. Marta Trávníčková
25. května 2010

vytisknout  e-mailem