Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Den bez hlášených dopravních nehod  

Během úterý 12. 10. 2010 zaevidovali královéhradečtí policisté 14 nově oznámených trestných činů. U těchto byly provedeny potřebné úkony, zejména výslechy, šetření nebo ohledání místa činu. Dále bylo pořádkovými policisty vzato do evidencí 28 přestupků, u kterých se jednalo o porušení dopravních předpisů, přestupky proti majetku, občanskému soužití či veřejnému pořádku. U těchto byly rovněž provedeny patřičné úkony.
Neukáznění řidiči nedodržovali ustanovení dopravních značek, užívali k jízdě vozidlo neodpovídajícího technického stavu, či za jízdy drželi v ruce hovorové zařízení nebo neměli za jízdy zapnuté bezpečnostní pásy. U ostatních přestupků se například jednalo o znečišťování veřejného prostranství, krádež popelnice, krádež tabulky registrační značky a v pěti případech policisté řešili drobné krádeže zboží na prodejních plochách obchodů. Krádeže zboží policisté vyřešili ihned na místě, kdy zlodějům udělili blokovou pokutu.
Během úterního dne policisté z dopravního inspektorátu nevyjížděli k žádné hlášené dopravní nehodě, dohlíželi tedy na dodržování bezpečnosti silničního provozu.

Dne 12. 10.2010 byla v Chlumci nad Cidlinou zadržena jedna osoba, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Toto se událo při běžné silniční kontrole. Po zastavení vozidla, dechové zkoušce a po provedených lustracích se zasahující policisté nestačili podivovat, s kým mají tu čest. Nejen že bylo zjištěno, že je po řidiči vyhlášeno celostátní pátrání, ale dále vyšlo najevo, že řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu a navíc v době, kdy má platnou blokaci řidičského oprávnění.

V nočních hodinách konkrétně v půl třetí ráno přijali nechaničtí policisté oznámení o krádeži pneumatik. Na místě, kterým je parkoviště u jednoho z motorestů, bylo zjištěno, že neznámý lapka prořízl plachtu úložného prostou nákladního návěsu, odkud odcizil dle dosud zjištěných informací 4 kusy pneumatik. Svým jednáním způsobil zloděj škodu ve výši 12 tisíc korun. Za přečin krádeže může být ten, kdo ji spáchal potrestán až dvouletým trestem odnětí svobody.

V dopoledních hodinách bylo přijato oznámení o krádeži peněženky. O peněženku přišel sedmadvacetiletý muž potom, co si nechal svou bundu i s peněženkou odloženou na lavičce v sadech na Pražském předměstí v Hradci Králové a na 20 minut se od lavičky vzdálil. U lavičky zůstal jeden jeho známý, ale ten jak se zdá peněženku neuhlídal. Věc je řešena jako přestupek proti majetku a v případě zjištění zloděje mu hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Případ krádeže pánské aktovky vyšetřují policisté Obvodního oddělení 2 Hradec Králové. Aktovku odcizil dosud nezjištěný pachatel muži, který si ji v jedné z restaurací uložil po dobu oběda na podlahu ke svým nohám. Neznámý lapka krádeží způsobil škodu ve výši téměř 24 tisíc korun. Za přečin krádeže může být ten, kdo ji spáchal potrestán až dvouletým trestem odnětí svobody.

O rybářské pruty a další výbavu přišel v odpoledních hodinách rybář z Chlumce nad Cidlinou. Tuto část své výbavy si ponechal na svém motocyklu a věnoval se rybolovu jen kousek od místa parkování. Policisté v případě provedli potřebné úkony a věc šetří jako přestupek proti majetku. Po odcizených věcech i pachateli strážci zákona pátrají.

nprap. Jan Čížkovský
13. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem