Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Traktor zmizel i s "voňavým" přívěsem 

Ve čtvrtek 20. května 2010 policisté náchodského regionu zaevidovali 15 nových spisů. Začali se zabývat 7 novými trestnými činy a vyjížděli prošetřovat 7 nových přestupků. Jeden spis se týkal jiných záležitostí.
 
Během čtvrtečních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 26 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 10 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 16 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Jaroměřští policisté od ranních hodin prošetřují odcizení traktoru s přívěsem. Pachatel odcizil z nezajištěného areálu zemědělského družstva v jedné z okolních obcí zaparkovaný traktor s fekálním přívěsem. Družstvu tím způsobil škodu přesahující 470.000 korun. Po červeném traktoru a žlutém přívěsu začali policisté ihned pátrat. Vzhledem k velmi speciálnímu využití stroje se lze jen těžko dohadovat, co měl či má zloděj s přívěsem za úmysly.
 
Před kapesními zloději varují policisté z Náchoda. Na obvodní oddělení přišel nahlásit muž krádež peněženky. Uvedl, že mu ji někdo o půl jedenáct dopoledne ukradl při chůzi centrem města. Podle jeho sdělení, mu peněženku někdo v nestřežené chvíli zřejmě vytáhl z kapsy.
 
Z trestného činu podvodu se bude muset zodpovídat 39letá žena z Novoměstska, která si v únoru letošního roku převzala důchod své zemřelé matky. Vzhledem k tomu, že její matka zemřela již o měsíc dříve, neměla na převzetí těchto peněz žádný nárok a peněžní poukázku si neměla vybírat. Za to se stala důvodně podezřelou ze spáchání trestného činu podvodu s možným až dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Z dalšího nezákonného jednání, tentokrát ze zpronevěry, se bude muset zodpovídat 36letý muž ze Šumperska. Tento muž, podle výsledků provedeného vyšetřování, v roce 2006 převzal do užívání firemní vozidlo Ford Tranzit v hodnotě 150.000. Místo užívání v rámci firmy však muž auto na základě fiktivní kupní smlouvy vozidlo převedl na jinou společnost.
 
O tom, že nalezenou věc si nelze ponechat bez nebezpečí trestního stíhání se přesvědčily matka s dcerou z Hradce Králové. V březnu tohoto roku našly v areálu náchodské nemocnice mobilní telefon v hodnotě 13.000 korun, který si vypadl z bundy jinému návštěvníkovi nemocnice. Policisté nepoctivé nálezkyně vypátrali a zahájili s nimi zkrácené přípravné řízení pro trestné činy zatajení věci a podílnictví s možným až ročním trestem odnětí svobody.
 
por. Bc. Eva Prachařová
21. 5. 2010

vytisknout  e-mailem