Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Krádež motorové nafty 

Během pondělí 7. září 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 30 nových spisů, 15 spisů se týkalo nových trestných činů, 13 spisů nových přestupků a 2 spisy se týkaly netrestní záležitosti.

Na linku tísňového volání 158 se během pondělí obrátilo 40 volajících. Policisté jako využitelná volání tentokrát vyhodnotili více než polovinu, tedy 21 telefonátů. Ostatních 19 volání zařadili mezi volání nevyužitelná. Ani toto pondělí nechyběly telefonáty lidí pletoucích si tuto linku s informační službou.

Trestné činy a přestupky, kterými se policisté zabývali, se týkaly jak majetkové sféry, tak i jiných oblastí.  Nejvíce jich bylo opět z kategorie majetkových deliktů, hned za nimi však následovaly potíže v občanském soužití.

Náchodští muži zákona zaevidovali v pondělí 07.09.2009 hned několik trestných činů. V prvním případě zloděj navštívil stánek s rychlým občerstvením. Nejprve vytrhl ochrannou mříž a pak si oknem došel pro kávu, cigarety, cukrovinky, alkoholické nápoje, maso, uzeniny a žvýkačky. Majiteli tak způsobil škodu 17.000 korun.

Ani uzamčená palivová nádrže na vibračním válci, opatřená visacím zámkem, nebyla překážkou pro dalšího zloděje v Náchodě. Zámek odstranil a odcizil 100 litrů motorové nafty. Dalších 50 litrů pohonné hmoty odčerpal z nádrže stavebního bagru. Při svém řádění nevynechal ani kabiny obou stavebních strojů a stavební maringotku, kde odcizil autorádio, sadu klíčů, plastový kanystr a plynový vařič s bombou.

Příruční sklad v jednom náchodském podniku byl terčem jiné krádeže. Celkem 15 plechových hrnků, elektrický stojanový ventilátor, ocelový svěrák a plynová hadice se stala kořistí zloděje, který se do těchto prostor vloupal.

Dopravní inspektorát v Náchodě v pondělí zaevidoval jednu dopravní nehodu bez zranění, která se stala v ranních hodinách v Novém Městě nad Metují.
nprap. Jana Pecoldová
8. 9. 2009

 

vytisknout  e-mailem