Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Vzájemně se udaly pro fyzické napadení 

V pondělí 30. března se policisté náchodského regionu začali zabývat 13 novými trestnými činy a vyjeli řešit 6 nových přestupků. 
 
Přestupky, kterými se zabývali, byly už tradičně z majetkové sféry, řešili však také několik občanských sporů. Trestná činnost tentokrát byla poněkud monotónní, většina případů se týkala vykradených automobilů, kdy zloděje zajímala autorádia a osobní věci uvnitř zaparkovaných vozů. Vybrané automobily hlásila Jaroměř, Hronov, Česká Skalice a Náchod. Policisté nyní zkoumají, zda spolu některé případy nesouvisí a nejsou dílem jednoho zloděje či jedné skupiny pachatelů.
 
Náchodské policejní oddělení v odpoledních hodinách přijalo oznámení, že pravděpodobně o víkendu kdosi rozbil skleněné výplně u kanceláře KSČM. Neznámý vandal vytloukl dlažební kostkou a cihlou sklo ve dveřích a v jednom okně objektu. Přitom způsobil škodu ve výši 2.500 korun. Policejní hlídka vyjela na místo činu, vše ofotografovala a po vandalovi policie pátrá. V případě dopadení ho čeká peněžitý trest. Náchoďané pak ještě v podvečerních hodinách přijali oznámení o hádce a fyzickém napadení v samoobslužné prodejně. Žena oznámila, že ji v prodejně napadl úderem do hlavy jí známý muž. Zranění ani hmotná újma jí nevznikla, proto policisté incident kvalifikovali jako přestupek a zabývají se jím.
 
Jaroměřští strážci pořádku řešili občanský spor v jednom z činžovních domů. Žena přišla oznámit, že půjčila sousedovi peníze, které jí nechce vrátit. Místo toho jí muž nadává, tluče jí na dveře a fyzicky ji napadl. Neshodami se zabývali i broumovští policisté. Tam na místní oddělení nahlásila žena, že jí manžel doma v noci z neděle na pondělí slovně a fyzicky napadl. Okolo sedmé hodiny večer pak broumovská stálá služba přijala ještě jedno oznámení o fyzickém napadení v domě. Policistům volala obyvatelka domu, že jí jiná žena nadávala a fyzicky jí napadla. Vzápětí policista přijal druhý telefonát, kde totéž hlásila ta druhá žena. Ovšem podávala stejné oznámení na onu první ženu. Policisté vše zaevidovali a následně předali přestupkové komisi města.
 
Řádění sprejera zaznamenali policisté z oddělení v Novém Městě nad Metují. Neznámý „umělec“ vyzdobil čtyřmi černými nápisy omítku budovy místního učňovského střediska Pyramida. Náklady spojené s odstraněním čmáranic majitelé budovy vyčíslili na částku 3.500 korun. Samozvaného umělce policisté hledají.
 
Dopravní policie v pondělí nevyjížděla k žádné nahlášené nehodě. Policisté však nezaháleli a vyrazili na kontroly. Laserovým radarem měřili nejvyšší povolenou rychlost a dále kontrolovali, zda řidiči jezdí bezpečně a v souladu se zákony. Dvě motoristé, kterým ztěžkla noha na plynu, tak museli z peněženky vydat po tisíci korunách, jeden za nerespektování dopravní značky Stůj, dej přednost v jízdě, zaplatil do státní kasy pět set. Jednoho motoristu přistihli dopravní policisté za volantem pod vlivem alkoholu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zahájili s ním zkrácené přípravné řízení pro spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem omamné látky s možným až ročním pobytem za mřížemi, peněžitým trestem nebo trestem zákazu činnosti.
por. Bc. Eva Prachařová
 

vytisknout  e-mailem