Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Lvíček z betonu zloděje nakonec nezaujal 

Úterý 26. ledna 2010 přineslo policistům náchodského regionu 7 nových spisů. Poměr trestných činů a přestupků byl celkem vyvážený, policisté začali vyšetřovat 3 nové trestné činy a 4 nové přestupky.
 
Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 21 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 10 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 11 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela jak s majetkovou oblastí, tak se týkala i vzájemných lidských vztahů. Policejní hlídky vyjížděly ke krádežím a vloupáním, k partnerským neshodám i k několika menším dopravním nehodám.  
 
Před sedmou hodinou ranní červenokostelecká hlídka vyjížděla na parkoviště k jedné z firem. Majitel osobního vozu Škoda Felicia nahlásil, že se mu do auta, ponechaného přes noc na parkovišti, někdo vloupal a odcizil z něj autorádio. Za přečin krádeže vloupáním pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Policisté z Police nad Metují vyráželi navečer před sedmou hodinou do Pěkova. Od jednoho z domů se kdosi pokusil odcizil sošku s motivem lvíčka. Zloděj však šel nejspíš po pískovci, když zjistil, že figurka je jen z betonové směsi, ztratil o ni zájem a ponechal ji na místě. Policisté případ prověřují jako přestupek proti majetku a pachateli hrozí peněžitá sankce.
 
Hronovská policejní hlídka před osmou večer musela spěchat do jednoho z bytů, kde muž opakovaně napadal přítelkyni. Po zklidnění situace policisté incident kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a poslali oznámení na městský úřad,  poslední slovo tak bude mít přestupková komise.
 
Jaroměřští muži zákona po osmé hodině večer zaevidovali a prověřují další přestupkové jednání. Majitel osobního automobilu přišel nahlásit, že mu někdo během 15 minut odcizil ze zavazadlového prostoru motorovou pilu. Zloděj vyčíhl, že auto ponechané na parkovišti před restaurací, je odemčené a pilu Husquarna v hodnotě třech a půl tisíce korun, sebral.
 
Tankovat zdarma jezdil k jaroměřské benzínce 33letý muž z Jičína. Kdy však podruhé v jednom týdnu načepoval do auta a zaplatit zase jen slíbil, obsluze odešla trpělivost a přivolala policejní hlídku. Policisté zjistili, že muž poprvé bez placení čerpal benzín 17. Ledna 2010. Peníze u sebe neměl a slíbil stokorunovou částku uhradit do druhého dne. To však neučinil, místo toho si přijel opět načerpat a opět se zdráhal s placením. Vzhledem k celkové škodě 400 korun policisté tento případ prověřují jako přestupek proti majetku a svéráznému motoristovi hrozí několikatisícová peněžitá sankce.
 
Dopravní policisté vyjížděli ke třem nahlášeným dopravním nehodám. Ani jedna si nevyžádala zranění. Dvě nehody měla na svědomí přebíhající zvěř. Celkové hmotné škody byly vyčísleny na 63.000 korun.
 
O dalších úterních případech čtěte v následujících článcích:
Elektriku odebíral neoprávněně,
Pohonné hmoty jsou drahé,
Vloupání do chaty.
 
por. Bc. Eva Prachařová
27. 1. 2010

vytisknout  e-mailem