Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Zběsilá jízda skončila tragicky 

Ponděli 24. května 2010 přineslo policistům náchodského regionu 21 nových spisů. Policisté začali vyšetřovat 9 nových trestných činů a 10 nových přestupků. Dva spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Během pondělních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 40 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 26 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 14 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela jak s majetkovou oblastí, tak se týkala i vzájemných lidských vztahů. Policejní hlídky vyjížděly ke krádežím a vloupáním.
 
Policisté z České Skalice ráno o půl sedmé vyráželi do Studnic, kde se někdo zřejmě o víkendu „podíval“ do prodejny. Nakupujícího nezneklidnilo, že je zavřeno, do obchodu se dostal oknem. Tam si posloužil pivem, vínem, cigaretami a penězi z trezoru, celkem za 42.000 korun.
 
O dost větší „ránu‘“ vyjeli nad ránem zadokumentovat muži zákona z Police nad Metují. V jejich rajónu se kdosi přes noc vloupal do kanceláří firmy ve Žďáru nad Metují. Tam pachatel či pachatelé překonali vstupní dveře, respektive jejich zámky. V kancelářích šli zejména po penězích, výpočetní technice, ale zavděk vzali i obyčejnými náramkovými hodinkami. Škodu, kterou natropili, policisté sečetli na částku přesahující 123.000 korun.
 
Broumovská hlídka vyjela do městské zástavby. V jednom z činžovních domů se z chodby ztratilo horské jízdní kolo. Bicykl v hodnotě 14.000 korun v barvách černé a žluté kdosi odcizil v blíže neučerný den minulého týdne ze zamčené chodby.
 
Náchodští strážci zákona se potýkali s kapesními krádežemi. Obě dvě krádeže se staly již o pár dní dříve, poškozené je nahlásily až o něco později. Policisté znovu varují před nošením peněženek volně v kapsách bund a zadních kapsách batůžků. Po zlodějích pátrají.
 
Dopravní policisté zaevidovali v pondělí tři dopravní nehody. Jedna z nich bohužel opět pozvedla bilanci smrtelných dopravních nehod o jednu oběť. Více čtěte v článku Smrtelná nehoda s cyklistkou.
 
por. Bc. Eva Prachařová
25. 5. 2010

vytisknout  e-mailem