Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Další případ zanedbání povinné výživy 

Ve čtvrtek 7. 1. 2010 policisté náchodského regionu zaevidovali 11 nových spisů. Začali se zabývat 5 novými trestnými činy a vyjížděli prošetřovat 4 přestupky. Dva spisy se týkaly jiných záležitosti než trestních.
 
Trestné činy byly trochu monotematicky zaměřené do majetkové sféry. Českoskaličtí policisté vyjížděli do místní přepravní firmy, k odcizené naftě ze zaparkovaných kamionů. Zloděj či zloději z nádrží přes noc odcizili téměř 600 litrů motorové nafty. Více čtěte v následujícím článkuKrádež nafty z nákladních vozidel.
 
Jaroměřští policisté přijali oznámení o krádeži peněženky ve vlaku. Mladík, který ve čtvrtek cestoval z Jaroměře směrem na Hradec Králové přišel někde na trase o peněženku, kterou měl v zadní kapse svých kalhot. Protože jeho případ je už třetím, o kterém se policisté dozvěděli, je pravděpodobné, že ve vlacích mezi Jaroměří a Hradcem Králové řádí nějaká nenechavá straka. Policisté proto všechny cestující důrazně upozorňují, aby si hlídali své peněženky i ostatní cennosti. V případě, že si všimnou někoho nebo něčeho podezřelého, ať neprodleně volají policii.
 
Také v novém roce se najdou rodiče, kteří si neplní závazky vůči svým dětem. Na jednoho zapomnětlivého otce, který řádně neplní vyživovací povinnosti vůči svým třem dětem přijali oznámení policisté z obvodního oddělení v Jaroměři. Jedenatřicetiletý trojnásobný otec už rok a půl zapomíná posílat dětem soudem stanovené částky a do současné doby jim dluží už 50.000 korun. Zapomnětlivému otci hrozí až roční pobyt za mřížemi.
 
Dopravní policisté ve čtvrtek vyjížděli k jediné nahlášené dopravní nehodě. Způsobená hmotná škoda byla sice minimální, majitel poškozeného vozu však policisty zavolal, protože viník nehody bez zastavení ujel. K nehodě došlo v ranních hodinách na místní komunikaci v Hronově. Projíždějící vůz narazil do přední části zaparkovaného Peugeotu, který poškodil. S majitelem vozu se však vůbec neobtěžoval domluvit, po nárazu do vozu prostě odjel. Pirátovi silnic v případě dopadení hrozí nejen nutnost vyrovnání škody na vozidle, ale také policejní výslech a peněžitá sankce za nerespektování silničního zákona.
 
O další čtvrtečních případech si čtěte v následujících článcích:
Bez řidičáku vyrazila na silnice
 
 
por. Bc. Eva Prachařová
8. 1. 2010

vytisknout  e-mailem