Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Krádeže peněženek a vloupání 

Ve čtvrtek 9. 7. 2009 policisté náchodského regionu zaevidovali 20 nových spisů. Začali se zabývat 10 novými trestnými činy a vyjížděli prošetřovat 10 přestupků.
 
Jaroměřská policejní hlídka těsně před sedmou hodinou ráno vyrážela do místního sídliště, odkud měla nahlášené vloupání do prodejny ovoce a zeleniny. Zloděj vypáčil vstupní dveře, vnikl dovnitř a snažil se odnést elektronickou pokladnu. Pokladnu však při pokusu odtrhnout od zdi upustil celou pokladnu na zem a tak ji tam nechal a raději zmizel. Majitel sice nepřišel o peníze, ale rozbité dveře a pokladna ho přišly na pět a půl tisíce korun. Pachateli tak v případě dopadení hrozí až dva roky ve vězení nebo peněžitý trest.
 
Českoskaličtí policisté vyšetřují krádež peněženky v obchodě. Mladá maminka doplatila na svoji nepozornost, když si nechala na pultě odloženou peněženku a vyběhla se před obchod podívat do kočárku na své dítě. Po návratu dovnitř už portmonku, v níž zrovna měla 11.000 korun, zmizela. Kromě peněz pak přišla i další osobní doklady, které si bude muset opatřit nové.
 
Před polednem jaroměřští policisté vyjeli do jednoho z činžovních domů ve městě. Majitelé několika sklepních kójí a bytu nahlásili nezvanou návštěvu. Někdo se vloupal do jednoho z bytů a usklepní kóje. Zloděj však byl poněkud náročný, v bytě, který celý prohledal, se mu nelíbilo nic, ve sklepě sebral jen uložené potraviny.
 
Další odcizenou peněženku, tentokrát i s kabelkou, hledají policisté z náchodského obvodu. Odpoledne nahlásila žena, která nakupovala v nedalekém obchodním domě, že jí někdo sebral kabelku, kterou si nechala odloženou košíku bez dostatečného dozoru. Tato žena přišla jak o peníze v české a euro měně, ale opět také o doklady, které nyní bude muset pracně shánět.
 
Odpoledne pak náchodská hlídka přijala oznámení o rvačce v Komenského ulici. Přímo na ulici tam srazil jeden muž jiného z jízdního kola, nadával mu vulgárními výrazy a vyhrožoval mu. Muž vše oznámil na policii, která incident prošetřuje jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Por. Bc. Eva Prachařová
10. 7. 2009

vytisknout  e-mailem