Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Celkem klidný den v rámci běžné služby 

Úterý 11. 8. 2009 přineslo policistům náchodského regionu 11 nových spisů. Poměr trestných činů a přestupků byl v naprosté rovnováze, začali vyšetřovat 5 nových trestných činů a zabývali se 5 přestupky. Jeden spis se týkal netrestní záležitosti.
 
Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 42 volajících. Jen o něco více než polovina se jich dovolala správně a policisté jim mohli pomoci či poradit. Zbývajících 20 volání policisté linky 158 vyhodnotili jako jim nepříslušící či nevyužitelná.
 
Trestná činnost pachatelů, kterou policisté nově zaevidovali, se týkala jak majetkové oblasti, tak lidských vztahů. Přestupky, které řešili muži zákona na obvodních odděleních, pak souvisely s drobnými krádežemi nebo porušováním občanského soužití.
 
Jen patnáct minut po půlnoci vyjížděli jaroměřští policisté ke krádeži mobilního telefonu. Muž ohlásil, že mu telefon v hodnotě 3.500 korun ukradli v jednom z barů na náměstí. Policisté případ zaevidovali a šetří jako přestupek proti majetku. Další oznámení o trestné činnosti na jaroměřskou služebnu dorazilo o půl sedmé ráno. Do práce přišli zaměstnanci místní firmy a objevili, že je v noci poctila nevítaná návštěva - více článek. Do třetice pak nabrali další práci v osm hodin ráno. Trestnou činnost, tentokrát krádež elektronářadí oznamovali dělníci, kteří pracovali na rekonstrukci místní restaurace a hotelu - více článek.
 
Policisté z Nového Města nad Metují o půl deváté dopoledne vyjeli k poškozeným dveřím u sportovní haly. Pokud se chtěl někdo dostat dovnitř, tak se mu to zcela nezdařilo, stihl jen vyrazit hliníkovou výplň dveří. Je však také možné, že se někdo rozhodl získat zrovna onu hliníkovou desku jako druhotnou surovinu. Policisté vyšetřují případ jako přestupek proti majetku a zloději hrozí peněžitá sankce. Novoměstští policisté o hodinku později přijali další oznámení – tentokrát si posvítí na tatínka, který se nestará o výživu svých potomků. Matka jejich dvou společných dětí ho zažalovala o částku 54.000, kterou jim dluží na výživném. Podle jejího vyjádření otec své vyživovací povinnosti neplní od ledna roku 2006 až do současné doby. Neplatícímu otci v případě odsouzení hrozí až roční pobyt ve vězení.
 
Nemilé překvapení čekalo dopoledne na mladou ženu před supermarketem v Hronově. Po osmé hodině přijela na kole na kole nakoupit, zpátky se už však musela vydat po svých - více článek.
 
S neukázněnými motoristy válčili policisté z Teplic nad Metují. Při pravidelných silničních kontrolách v Adršpachu přistihli tři provinilce, kteří parkovali v zónovém zákazu stání mimo vyhrazená parkoviště. Vesměs se jednalo o zahraniční turisty, policisté jim uložili v blokovém řízení pokuty po pěti stech korunách.
 
Dopravní policisté zaznamenali jedinou nehodu, kdy dosud neznámý motorista nezvládl řízení Peugeotu 206 a o půl čtvrté ráno v Náchodě na Broumovské ulici narazil do oplocení jednoho z domů. Hmotnou škodu na plotě majitel vyčíslil na 8.000 korun. Neznámého jezdce policisté hledají.
 
Kromě vyšetřování této nehody pak policisté hlídkovali podél silnic regionu. V úterý si vybrali oblast České Skalice a Nového Města nad Metují. Projíždějící řidiči si tak mohli ověřit, zda jezdí bezpečně a podle pravidel. V opačném případě si totiž mohli být jisti, že je hlídka zastaví a jejich neumění ohodnotí peněžitou částkou a bodovým žebříčkem. Dopravní policisté si takto pohovořili s pěti provinilci, kteří nedodrželi nejvyšší povolenou rychlost. Jejich těžkou nohu na plynu ohodnotili částkami od 1.000 do 2.500 korun a záznamem pro odbor dopravy na odečet příslušného počtu bodů.
 
por. Bc. Eva Prachařová
12. 8. 2009

vytisknout  e-mailem