Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Policisté řešili krádeže a dopravu 

V pondělí 30. 6. 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 21 nových spisů. Zaznamenali 14 nových trestných činů a 6 nových přestupků. V rámci obyčejného čísla jednacího se jim podařilo vypátrat sedmnáctiletého chovance, který se „zapomněl“ vrátit do výchovného ústavu. Mladík se svévolně nevrátil zpět z nemocenské do výchovného ústavu, v němž má nařízenu ochrannou výchovu. Policejní hlídka mládence vypátrala, zajistila ho a po provedení všech nezbytných úkonů předala do rukou odpovědných pracovníků.
 
Trestná činnost, kterou se policisté v jednotlivých obvodech zabývali, se týkala zejména majetkové oblasti. Stejně tak i přestupky, to byly hlavně drobné krádeže, i když policisté řešili i neshody v občanském soužití.
 
O půl šesté ráno vyrazili do rajónu broumovští policisté k nahlášenému vloupání do místního strojírenského podniku. Pachatele však nezajímal žádný materiál ani výrobky. Vloupal se do místní jídelny a odcizil potraviny za téměř deset tisíc korun. Hladového zloděje broumovští policisté hledají.
 
O hodinu později vyjeli k případu policisté z Teplic nad Metují. Provozovatel nahlásil vloupání do místní prodejny tabáku. Zloděj se tam dostal násilím a vzal, co se dalo. Jeho lupem se stalo velké množství cigaret, peněz a dalších cenin.
 
Českoskaličtí policisté vyjeli ráno k nahlášenému požáru stavební buňky, při němž vznikla škoda ve výši 15.000 korun. Okolnosti požáru policisté v současné době vyšetřují.
 
Policisté z obvodního oddělení v Hronově dopoledne vyjeli vyšetřovat nahlášené vloupání do místní firmy, odkud zloděj ukradl 3000 metrů elektrického kabelu, který vytahal ze šachet. Nic dalšího už ve firmě nenašel, i tak však jeho kořist stála za to. Majitel spočítal způsobenou škodu na téměř 110.000 korun. Pachateli proto hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Jaroměřští strážci zákona pátrají po mizerovi, který na hřbitově v jedné z přilehlých obcí rozebral lešení a odnesl z něj příčníky.
 
Červenokostelečtí policisté hledají zloděje nafty. Majitel nahlásil krádež 120 litrů těchto pohonných hmot přímo z nádrže nákladního auta, které si nechal přes noc zaparkované na parkovišti.
 
Policisté z obvodního oddělení v Novém Městě nad Metují pátrají po zloději, který se vloupal do obecního úřadu v jedné z přilehlých obcí. Pachatel kamenem rozbil okno, vlezl do kanceláře úřadu a ze stolu odcizil dva počítače a LCD monitory. Zloděj napáchal hmotnou škodu ve výši 27.000 korun. Policisté místo důkladně ohledali, nafotografovali a po pachateli pátrají.
 
Dopoledne policisté z dopravního inspektorátu monitorovali průběh protestních akcí zemědělců, kteří vyjeli na silnice se svými zemědělskými stroji a v koloně se přesouvali po předem určené trase.
 
Odpolední dopravní kontrola na Broumovsku odhalila jednoho podnapilého řidiče, který seděl za volantem osobního automobilu za bílého dne. Krátce před třetí hodinou hlídka ve Vernéřovicích zastavila řidiče Fordu Fiesta. Dechová zkouška, které se řidič podrobil, pak odhalila, že sedl za volant vozu se 2.63 promilemi alkoholu v dechu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu o tři desetiny vyšší a kontrolní zkouška po 30 minutách dokonce již hladinu přesahující 3 promile. Policisté pro jízdu v opilosti s  řidičem zahájili zkrácené přípravné řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem omamné a návykové látky. Za několik málo dní tak muž stane před soudem, který jej může poslat až na rok do vězení, uložit peněžitý trest či trest zákazu činnosti.
 
Por. Bc. Eva Prachařová
30. 6. 2009

vytisknout  e-mailem