Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Výběr z událostí v okrese 

Během pondělí 23. srpna 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 5 nových spisů, z tohoto počtu byly 3 trestné činy a žádný přestupek. Dva spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu včerejšího dne dovolalo celkem 41 občanů. Méně než polovina telefonátů, tedy 15, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 26 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
Na sklepní kóji v panelovém domě na broumovském sídlišti zaútočil v době od 2. 7. 2010 do 20. 8. 2010 zloděj. Odstranil visací zámek u kóje a ukradl horské jízdní kolo značky Mongs. Majiteli tak způsobil škodu za 18.100 korun.
 
V areálu skladových prostor jedné firmy na Jaroměřsku v období od 2. 7. 2010 do 20. 8. 2010 někdo kradl. Firmě teď chybí výrobky a škoda je předběžně vyčíslena na 240.000 korun. Vyšetřování tohoto případu převzalo Oddělení hospodářské kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování Náchod.
 
Muž ve věku 44 let nakupoval včera před polednem v České Skalici. Zároveň s ním se po prodejně pohyboval i kapsář. Ten využil chvilkové nepozornosti nakupujícího muže a v nestřeženou chvíli mu ukradl z kabely peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Platební karta byla však i s PIN kódem, a tak si zloděj ještě přilepšil výběrem z bantomatu o dalších 14.000 korun.
 
Dopravní policisté včera vyjížděli k jedné hlášené dopravní nehodě, nedošlo při ní naštěstí k žádnému zranění. Celková hmotná škoda vzniklá při nehodě je odhadována na 130.000 korun. (Viz článek)
 
Dopraváci se včera také věnovali dohledu nad silničním provozem. Radar v pondělí 23. srpna 2010 mířil na vozidla například na Českoskalicku. Nejen, že policisté museli některým řidičům za nedodržení rychlosti udělit pokutu, ale ve večerních hodinách, při běžné silniční kontrole, zjistili orientační dechovou zkouškou, že řidič před jízdou požil alkohol. Display ukázal 0,85 promile. Minulý týden, také při běžné silniční kontrole, dopravní policisté zjistili u řidičky osobního vozidla dokonce 1,12 promile. Nebudeme ani domýšlet, co takto ovlivněný řidič či řidička může v silničním provozu všechno způsobit.
 
nprap. Jana Pecoldová
24. 8. 2010

vytisknout  e-mailem