Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Úterý – den bez nehod  

Úterý 24. 11. 2009 přineslo policistům náchodského regionu 18 nových spisů. Poměr trestných činů a přestupků převážil na stranu přestupků, policisté začali vyšetřovat 4 nové trestné činy a zabývali se 12 novými přestupky. Dvě věci se týkaly jiných záležitostí.

 

Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 25 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 11 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 14 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.

 

Trestná činnost pachatelů souvisela zejména s majetkovou oblastí.

 

Mladá žena, obyvatelka plhovského sídliště v Náchodě, odložila na botník před svým bytem kabelku. Toho využil dosud neznámý pachatel a kabelku, ve které byla peněženka s finanční hotovostí, platební karta, občanský průkaz a průkazka zdravotní pojišťovny odcizil. Náchodští policisté po pachateli pátrají.

 

Náchodští muži zákona též pátrají po zloději měděných kabelů. Zloděj kradl v obci sousedící s Náchodem.  Přímo z výkopu probíhající stavby osvětlení odcizil 40 metrů čtyřžílového měděného kabelu a ze zasypaného výkopu odstříhal vyčnívající konce kabelů. Svým počínáním tak napáchal škodu za více než 25.000 korun.

 

Včerejší den (24. 11. 2009) byl po dlouhé době dnem bez žádné hlášené dopravní nehody. O to více se dopravní policisté mohli soustředit na dohled nad silničním provozem.  Na Novoměstsku a Českoskalicku pak měřili i dodržování stanovené rychlosti.

 

 

nprap. Jana Pecoldová

25. 11. 2009

 

vytisknout  e-mailem