Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Majetková trestná činnost a dvě nehody se zraněním 

Během středy 7. července 2010 policisté náchodského regionu zpracovali 11 nových spisů, z toho 7 spisů se týkalo nových trestných činů a 2 spisy nových přestupků. Dva spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Policejní hlídka při obchůzce náchodskými ulicemi  v ranních hodinách vypátrala celostátně hledaného muže. Před osmou hodinou ráno jej policisté přistihli u benzínové čerpací stanice. Osmapadesátiletého muže hledali pro majetkovou trestnou činnost kriminalisté z Rychnovska a Náchodska. Hlídka muže zatkla a posléze jej eskortovala k okresnímu soudu.
 
Jaroměřští policisté vyráželi ve čtvrt na devět do Velké Bukoviny k pracovnímu úrazu v lesním porostu u Velké Bukoviny. Muž tam se svojí manželkou kácel v lese stromy, jeden z nich mu přimáčkl nohu k zemi. Z provedeného šetření nevyplynulo žádné podezření na spáchání trestnho činu.
 
Obvodní oddělení v Teplicích nad Metují hledá zloděje, který odcizil součástky ze zemědělských strojů v Lachově. Dosud neznámý pachatel se vkradl do zemědělského objektu a ukradl dvě rotační sekačky a tři  náhony samosběracího stroje, vše v celkové hodnotě 67.000 korun.
 
Na zahradní techniku se zaměřil i zloděj, který kradl v areálu zahradnictví v Polici nad Metují. Krátce po poledni se odtud rukou dosud nezjištěného lapky ztratil křovinořez Oleo Mac v hodnotě 12.000 korun.
 
Jaroměřští strážci pořádku mají nabroušeno na nepoctivého motoristu, kterýv odpoledních hodinách natankoval a odjel od pumpy bez placení. Nebyl to rozhodně žádný troškař, který jen zavlažil vyschlou nádrž. Natočil si do vozu 79 litrů nafty v hodnotě dvou a půl tisíce korun a potom práskl do bot, vlastně sedl za volant a odjel, aniž by se namáhal za pohonné hmoty zaplatit. Tento případ policisté prošetřují jako přestupek proti majetku.
 
Poličtí muži zákona museli tišit příliš hlasitého občana, který si v jednu hodinu v noci usmyslel pouštět hlasitou hudbu při otevřeném okně a rušil svou „uměleckou produkcí“ spící sousedy. Incident policisté prověřují jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
Dopravní policisté ve středu vyjížděli pouze ke dvěma nahlášeným dopravním nehodám, obě dvě bohužel skončily zraněním účastníků. První nehoda se stala v Jaroměři na Husově ulici po deváté hodině ráno. Řidič nákladního automobilu Man, který zastavil v koloně před přechodem pro chodce, povalil chodkyni a chvíli ji táhl pod vozidlem. Žena, seniorka malého vzrůstu, které si řidič podle všeho z kabiny vozu nedostatečně povšiml, naštěstí utrpěla jen lehké zranění. Policie nehodu dále prošetřuje, řidiči hrozí obvinění z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.
 
Druhá nehoda se stala večer, patnáct minut po desáté hodině, ve stoupání od Hronova na Bezděkov. Řidič vozidla Citroen Xsara srazil po silnici proti němu jdoucí chodkyni, ktrá utrpěla těžké zranění. Přesnou příčinu nehody dopravní policisté vyšetřují. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou na místě, u chodkyně byl nařízen odběr krve.  
por. Bc. Eva Prachařová
8. 7. 2010

vytisknout  e-mailem