Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Kola terčem zlodějů 

Během srpnové středy 4. zaevidovali náchodští policisté celkem 22 nových spisů, z tohoto počtu bylo 13 trestných činů a 8 přestupků. Jeden spis se týkal jiné záležitosti.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu středy dovolalo celkem 57 občanů. Méně než polovina telefonátů, tedy 14, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 43 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
Zatím neznámý sprejer řádil na Teplicku. Z úterý na středu nastříkal barevným sprejem boční, přední i zadní strany odstaveného vagónu různými nápisy. Počmáraná plocha dosáhla rozměrů 1,25 x 11 metrů.
 
Tepličtí policisté vypátrali ve středu odpoledne celostátně hledaného muže a eskortovali ho do věznice.
 
Vloupáním do kolárny získal neznámý pachatel zánovní dopravní prostředek. Vnikl do kolárny v suterénu panelového domu na sídlišti v Broumově a kolo značky Rock Machine Avelanche, které bylo uzamčené ke stojanu řetězovým zámkem  ukradl. Majiteli tak způsobil škodu za více než 11.000 korun.
 
Ve Velkém Poříčí z garáže také ukradl zatím neznámý zloděj pro změnu zase dětské kolo a cyklistickou přilbu. Hodnota obou věcí převyšuje 5.000 korun.
 
Třetí jízdní kolo v hodnotě 7.000 korun zmizelo do rána ze zahrady u domu v Rychnovku. Policisté nadále pátrají po zlodějích kol, kterým po dopadení hrozí až dvouletý trest odntí svobody nebo peněžitý trest.
 
Dopravní policisté včera vyjížděli dokumentovat tři dopravní nehody. (Viz článek) Chytili však i muže, který řídil motorové osobní vozidlo pod vlivem návykové látky. Orientační dechová zkouška ukázela u řidiče 1.5 promile. Celou věc dopraváci řeší v tzv. zkráceném přípravném řízení, kdy podpnapilý řidič stane již během několika týdnů před soudem a vyslechne si verdikt. Čeká na něj buď trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo trest zákazu činnosti.
 
nprap. Jana Pecoldová
4. 8. 2010
 

vytisknout  e-mailem