Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Okradli seniora i maminku s dětmi 

Úterý 18. 8. 2009 přineslo policistům náchodského regionu 24 nových spisů. Z tohoto počtu bylo 14 trestných činů a 8 přestupků. Dva spisy se týkal netrestní záležitosti.

 

Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 31 volajících. Celkem 16 telefonátů, tady více než polovina se jich dovolala správně a policisté jim mohli pomoci či poradit. Zbývajících 15 volání policisté linky 158 vyhodnotili jako nevyužitelná.

 

Trestná činnost pachatelů, kterou policisté nově zaevidovali, se týkala jak majetkové oblasti, tak lidských vztahů. Přestupky, které řešili muži zákona na obvodních odděleních, pak souvisely s drobnými krádežemi nebo porušováním občanského soužití.

 

Úspěch včera zaznamenali novoměstští policisté. Vypátrali muže, který asi zapomněl nastoupit výkon trestu a byl v celostátním pátrání. Muž byl záhy eskortován do vazební věznice.

 

Dopravní hlídka ve spolupráci s policisty z České Skalice úspěšně vypátrala dalšího muže, který byl v celostátním pátrání.

 

Smutný případ okradeného staršího pána v úterý zaznamenali náchodští policisté. Zatím dva neznámí lapkové odcizili 11.000 korun z kapsy batohu, který měl pán na zádech.

 

I maminka s dětmi se stala včera v Červeném Kostelci obětí trestného činu. Při nakupování jí zloděj ukradl z tašky, zavěšené na rukojeti kočárku, peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami.  

 

Další případ krádeže, zatím neznámým pachatelem, se včera stal v Meziměstí. Broumovští policisté teď pátrají po zloději mobilního telefonu černé barvy v hodnotě téměř 10.000 korun, který si jeho majitel na paletu cihel na stavbě.

 

Broumovští muži zákona od úterý řeší případ krádeže vloupáním. Zatím neznámý pachatel vnikl do rekonstruovaného domu nezajištěným okenním otvorem. Násilně otevřel uzamčené dveře do obytné místnosti a odnesl si plynovou airsoftovou pistoli, finanční hotovost, aku vrtačku, digitální fotoaparát a dalekohled.

 

Satelitní navigace v zaparkovaném vozidle na Hronovsku zlákala zloděje. Ten z pondělka 17. na úterý 18. 8. nejprve rozbil boční okénko a pak navigaci ukradl.

  

Kromě vyšetřování jedné nahlášené dopravní nehody s lehkým zraněním na Policku pak policisté z Dopravního inspektorátu hlídkovali podél silnic regionu.

 

nprap. Jana Pecoldová

19. 8. 2009

vytisknout  e-mailem