Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Výběr z událostí v regionu 

Během úterý 24. srpna 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 13 nových spisů, z tohoto počtu bylo 8 trestných činů a 4 přestupky. Jeden spis se týkal jiných záležitostí.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu včerejšího dne dovolalo celkem 38 občanů. Méně než polovina telefonátů, tedy 18, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 20 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
Nepřišel na poštu v náchodském regionu s dopisem, ale s krátkou střelnou zbraní. Pod pohrůžkou požádal dosud neznámý lupič poštovní úřednici o vydání finanční hotovosti. Úřednice se před namířenou zbraní ukryla za otočný buben na balíkové zásilky. Po chvíli zjistila, že pachatel z místa odešel. (Viz článek)
 
V noci z pondělka na úterý se do prodejny s brýlemi vloupal neznámý pachatel. Z prosklené vitríny se odnesl několik slunečních brýlí značky Polaroid, LeClub, Guess, Alpina, Bergman-Nordik. Nepohrdl ani drobnými mincemi uloženými v zásuvce prodejního pultu. Předběžná škoda byla vyčíslena na téměř 18.000 korun. (Viz článek)
 
Muž, který nechal zaparkované své osobní vozidlo na lesní cestě u hájovny na Jaroměřsku, neudělal zrovna nejlépe. Kolem jdoucí nenechavec nahlédl do osamělého vozidla. Pro vystavenou GPS navigaci značky Tomtom a hnědou peněženku s finanční hotovostí a platební kartou dosáhl po rozbití skleněné výplně okna pravých dveří. I na lesní cestě může číhat zloděj.
 
Na Hronovsku si neznámý zloděj zašel pro naftu. V částečně oploceném areálu statku byl v noci z pondělí 23. srpna na úterý 24. srpna 2010 zaparkovaný traktor a právě tuto noc mu z palivové nádrže někdo ukradl 300 litrů pohonné hmoty.
 
Hyenisnus nezná mezí. Mladý muž, který v Náchodě ze zdravotních důvodů zkoboval a krátkodobě upadl do bezvědomí, byl okraden. Z kapsy bundy mu zloděj ukradl peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady.
 
V Jaroměři včera odpoledne řádil kapsář. Zřejmě v nákupním centru jí z taštičky, kterou měla žena zavěšenou na rameni, ukradl peněženku. Ztrátu zjistila až při nákupu zmrzliny ve stánku.
 
Dopravní policisté včera nemuseli vyjíždět k žádné hlášené dopravní nehodě. O to více se mohli věnovat dohledu nad silničním provozem. S trojnožkou, tady s laserovým radarem, měřili policisté rychlost jízdy na Novoměstsku. Některým „závodníkům“ však policisté museli udělit pokutu.
 
nprap. Jana Pecoldová
25. 8. 2010

vytisknout  e-mailem