Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Ukradená kola, schválnosti 

Během pondělí 31. srpna 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 19 nových spisů, 10 spisů se týkalo nových trestných činů, 8 spisů nových přestupků a 1 spis se týkal netrestní záležitosti.
 
Na linku tísňového volání 158 se během pondělí obrátilo 51 volajících. Policisté jako využitelná volání tentokrát vyhodnotili jen 16 telefonátů. Ostatních 35 volání zařadili mezi volání nevyužitelná. Ani poslední prázdninový den mezi nimi nechyběly „oblíbené“ dětské žertíky a stesky opilců.
 
Trestné činy a přestupky, kterými se policisté zabývali, se týkaly jak majetkové sféry, tak i jiných oblastí. Nejvíce jich bylo opět z kategorie majetkových deliktů, hned za nimi však následovaly potíže v občanském soužití.
 
Okolo deváté hodiny ráno přijali na policejní služebně v Broumově oznámení o spáchaném přestupku proti majetku, kdy jeden občan jinému předešlé noci rozbil okno u bytu a poškodil lak na jeho automobilu Seat Ibiza. Protože způsobenou škodu odhadl na částku 4.500 korun, policisté věc zadokumentovali a prošetřují jako přestupek proti majetku.
 
Náchodští policisté zaevidovali další krádež kola. Dětský bicykl, který si jeho majitel nechal o víkendu jen tak opřené v chodbě činžovního domu, na svého pána nepočkal. Nějaký zloděj využil příležitosti a nezajištěné kolo z chodby v 1. patře ukradl. Vzhledem k hodnotě odcizeného kola, která činila tři a půl tisíce korun, policisté tento skutek evidují jako přestupek proti majetku. Zloději v případě dopadení hrozí peněžitá sankce.
 
Jaroměřská policejní hlídka okolo poledne vyjížděla řešit odcizené registrační značky ze zaparkovaného vozidla. Tabulky se značkami zmizely opět přes noc. Vůz měl majitel zaparkovaný venku před domem. Těžko říci nač mohl zloděj značky potřebovat, příliš poctivé úmysly s nimi však mít zřejmě nebude.
 
Českoskaličtí muži pořádku se zabývali páteční krádeží v mateřské škole. Pachatel tam v dopoledních hodinách využil situace, kdy bylo otevřené okno do přízemní místnosti a vlezl dovnitř. Odtud odcizil ze dvou odložených kabelek peněženky s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Okradené ženy svoji škodu vyčíslily na částku o něco málo vyšší než 4.000 korun.
 
Další ukradené jízdní kolo zaevidovali opět náchodští policisté. Tentokrát se jednalo o krádež takříkajíc čerstvou. Zloděj mezi tři čtvrtě na jednu a půl druhou přestřihl lankový zámek, kterým si majitel zajistil své kolo u dětského oddělení v areálu náchodské nemocnice. Ačkoli majitel přivolal policisty hned, jak na krádež přišel, kolo ani zloděj už poblíž nebyli. Policisté provedli na místě ohledání, vyfotografovali místo a zajistili přestřižený zámek. Po bicyklu v hodnotě 10.000, pánském horském kole Author Stratos modré barvy, vyhlásili pátrání.
 
Na nepozornost při čtení dopravních značek doplatil v pondělí odpoledne v Adršpachu cizí turista, který zaparkoval svůj vůz mimo povolené parkoviště. V této chráněné krajinné oblasti, která je upravena režimem zónového zákazu stání, není dovoleno odstavit automobil mimo vyhrazená parkoviště. Policisté provinilci uložili na místě blokovou pokutu ve výši 400 korun.
 
Policisté z obvodního oddělení v Broumově hledají pachatele, který ukradl nábytek ze skladu prodejny místní firmy. Majitel přišel v pondělí 31. 9. 2009 odpoledne na policii nahlásit, že zřejmě někdo koncem uplynulého týdne se někdo vkradl do chodby a skladu objektu prodejny a potom z něj odnesl několik kusů nového plastového a dřevěného nábytku v hodnotě přibližně 25.000 korun. Policisté případ zadokumentovali jako krádež a po pachateli začali pátrat. Tomu v případě dopadení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
Por. Bc. Eva Prachařová
1. 9. 2009

vytisknout  e-mailem