Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Na zlodějskou výpravu z Jablonecka 

Pondělí 4. října 2010 přineslo policistům náchodského regionu 14 nových spisů. Policisté začali vyšetřovat 11 nových trestných činů a 3 nové přestupky.
 
Během pondělních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 40 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 26 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 14 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela jak s majetkovou oblastí, tak se týkala i vzájemných lidských vztahů. Policejní hlídky vyjížděly hlavně ke krádežím a vloupáním.
 
Novoměstští policisté vyjížděli po deváté hodině ráno k poškozenému osobnímu automobilu. Kdosi poškrábal lak zaparkovaného vozu VW Tiguan takovým způsobem, že majitel své škody vyčíslil na 20.000 korun. Neznámého vandala tak po dopadení čeká až roční trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
Hronovští policisté zaregistrovali a vyšetřují vloupání do místní firmy, kdy zloděj ukradl ze skladu 60 kusů strečové fólie za osm tisíc korun.
 
Podstatně větší „ránu“ zaznamenali muži zákona České Skalice. Do firma zabývající se autodopravu se o víkendu vloupal dosud neznámý pachatel a odmontoval zpětná zrcátka, imobilizér i s klíči od dvou nákladních automobilů DAF, vše v hodnotě 130.000 korun. Pachateli proto do dopadení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Náchodští strážci pořádku si posvítili na 42letého muže z Jablonecka. Výsledky prověřování jeho aktivit ukazují, že muž se vydal mimo svůj kraj na zlodějskou výpravu. Policisté jej důvodně podezírají z pokusů krádeží vloupáním do obchodu na pěší zóně v Náchodě a do minimálně dvou sklepních kójí v Tyršově ulici. V prvním případě se muži do prodejny s oblečením dostat nepodařilo, jen poškodil dveře. Vyrušila ho totiž majitelka a polekaný lupič utekl. V případě druhém, ve sklepních prostorech nejprve sebral alkohol a pak i nějaké nářadí. Měl pravděpodobně zálusk i na kolo, to se mu však sebrat nepodařilo. I tak mu jeho činnost po celkovém součtu způsobených škod (18.000 korun), vydá na obvinění z krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody s možným až dvouletý trestem odnětí svobody.
 
Kufřík na zadním sedadle ponechaný přes noc v autě zlákal dosud neznámého pobertu k akci v Zábrodí u Červeného Kostelce. Rozbil okénko a kufřík ze zadního sedadla odcizil. Společně s ním také firemní doklady a razítka. Z vozu si pak ještě vzal zde ponechanou pánskou peněženku s financemi ve výši 15.000 a dalšími cennostmi. Dále se pokusil vloupat i do vedlejšího vozu. Tam však jen rozbil přední okénko, nic však nevzal. Jeho celkové řádění policisté sečetli na téměř 24.000 korun.
 
Policisté z České Skalice od odpoledních hodin vyšetřují poškození fotovoltaické elektrárny, kdy dosud nezjištěný pachatel poškodil dva články a způsobil tím škodu ve výši 24.000 korun.
 
Dopravní policisté v pondělí 4. 10. 2010 vyjížděli k jediné dopravní nehodě. Dalo by se říci, že při ní 20letý řidič osobního vozu doplatil na své dobré úmysly či spíše na řidičské chování motoristky v protisměru. K nehodě došlo dvacet minut po dvacáté hodině mezi Velichovkami a Jaroměří. Viz článek
 
por. Bc. Eva Prachařová
5. 10. 2010

vytisknout  e-mailem