Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Dvě zaparkovaná auta poškozena 

Úterý 29. května 2010 přineslo policistům náchodského regionu 16 nových spisů. Policisté začali vyšetřovat 7 nových trestných činů a 9 nových přestupků.
 
Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 23 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 11 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 12  volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela jak s majetkovou oblastí, tak se týkala i vzájemných lidských vztahů. Policejní hlídky vyjížděly ke krádežím a vloupáním.
 
Červenokostelečtí policisté prošetřují krádež věcí z kůlny. Zatím neznámý pachatel v době od odpoledne  27. června 2010 do čtrnácti hodin 29. červena 2010 přeskřípl oko visacího zámku a poté vnikl do kůlny u chatky. Tam si přivlastnil motorovou pilu Husqarna a bourací kladivo Ferm. Napáchal tak škodu za více než 20.000 korun. (viz článek)
 
Pneu firmu na Broumovsku také navštívil nezvaný host. Z pondělí 28. června 2010 na úterý 29. červena 2010 vypáčil okno do dílny a vnikl dovnitř. Pak vypáčil další okno do pneuservisu, kterým také vlezl do vnitřních prostor. Spustilo se ale bezpečnostní zařízení a zloděj se dal na útěk. V dílně ani v pneuservise lupič sice nic neukradl, ale na vypáčených plastových oknech napáchal škodu minimálně za 2.000 korun. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Broumovští muži zákona vyšetřují také krádež vloupáním do obytného domu. Zloděj vnikl přes již v minulosti rozbitá sklepní okna do rekonstruovaného obytného domu. V domě vypáčil dveře do kanceláře a uloupil dvě počítačové sestavy. Majiteli tak způsobil škodu za téměř 22.000 korun. (viz článek)
 
Policisté z Obvodního oddělení policie  Nové Město nad Metují pátrají po pachateli, který v pondělí 29. června 2010 v Bohuslavicích nad Metují okradl 84letou paní. (viz článek)
 
Dopravní policisté včera vyjížděli ke dvěma dopravním nehodám nejprve do Policie nad Metují a pak do Jaroměře.
 
První hlášená dopravní nehoda v Polici nad Metují se stala krátce po poledni. Zatím neznámý řidič s nezjištěným vozidlem poškodil levé zpětné zrcátko osobního vozidla Peugeot, zaparkovaného u pravého okraje vozovky v ulici V Rokli. Neznámý řidič z místa nehody ujel a policisté po něm nadále pátrají.
 
Druhá nehoda se stala v Jaroměři, v ulici Rybalkova, v době od čtyř hodin odpoledne do večerních devíti hodin. Také v tomto případě neznámý řidič nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované motorové vozidlo Škoda Superb, způsobil tak škodu ve výši 3.000 korun a z místa nehody ujel. I po tomto neznámém motoristovi policisté nadále pátrají.
  
nprap. Jana Pecoldová
30. 6. 2010

vytisknout  e-mailem