Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

První zářijový den byli všichni v terénu 

Úterý 25. 8. 2009 přineslo policistům náchodského regionu 8 nových spisů. Poměr trestných činů a přestupků činil tři ku dvěma, začali vyšetřovat 5 nových trestných činů a zabývali se 2 novými přestupky. Jeden spis se týkal netrestní záležitosti.
 
Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 45 volajících. Jen o něco méně než polovina, přesně 22 občanů, se jich dovolala správně a policisté jim mohli pomoci či poradit. Zbývajících 23 volání policisté linky 158 vyhodnotili jako jim nepříslušící či nevyužitelná.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela zejména s majetkovou oblastí. Policisté začali vyšetřovat několik krádeží vloupáním do prodejen – viz články Prohodili stojan na kola výlohou, Vloupání do skladu.
 
Zcela neodůvodněnou důvěru v čestné úmysly okolních občanů vložil jeden náchodský občan, který si šel o půl osmé večer zaběhat k náchodskému zámku. Mladý muž přijel na kole k zámeckým schodům, kolo si tam opřel a odběhl si zasportovat. Když se však po chvíli vrátil, svůj bicykl už na místě bohužel nenašel. Zloději stačilo pouhých pět minut, na něž jízdní prostředek osiřel, a už bylo pryč. Policie po odcizeném jízdním kole v hodnotě 27.000 korun pátrá.
  
Dopravní i pořádkoví policisté měli v první školní den plné ruce práce. Na silnicích a chodnících se jak v časných ranních hodinách, tak i odpoledne pohyboval nebývale velký počet lidí, samozřejmě zvláště dětí. Policisté proto posílili hlídky u frekventovaných přechodů pro chodce, ve spolupráci se strážníky městských policií jednotlivých měst a obcí hlídkovali u škol. Na začátek školního roku si také připravili dopravně bezpečnostní akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, o níž si můžete další podrobnosti přečíst  v článku  Zebra na Náchodsku.
 
První zářijový den nemusela dopravní policie náchodského regionu vyjíždět ani k jediné nahlášené dopravní nehodě a tento den se tak obešel bez zraněných a větších karambolů.
por. Bc. Eva Prachařová
25. 8. 2009

vytisknout  e-mailem