Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

V noci už spal za mřížemi  

Ve čtvrtek 19. 11. 2009 policisté náchodského regionu zaevidovali 19 nových spisů. Začali se zabývat 11 novými trestnými činy a vyjížděli prošetřovat 5 přestupků. Tři spisy se týkaly jiných záležitosti než trestních.

 

Během čtvrtečních 24 hodin se na linku tísňového volání 158 obrátilo celkem 19 volajících.  Více jak polovina telefonujících, 11 občanů, se dovolala na správné číslo a policisté se jejich podněty zabývali, zbývajících 8 telefonátů odkázali mimo působnost policie.

 

Vloupání do rodinného domku vyšetřují od čtvrtka 19. 11. 2009 policisté z Obvodního oddělení policie v České Skalici.  Zloděj udělal škodu za více než 30.000 korun. (viz článek)

 

Krádež plovákového čerpadla ze sklepa a krádež elektrického kotle s rozvodem topení včera zaevidovali na Obvodním oddělení policie v Broumově. Zloděj násilně vnikl do sklepa a do neobývaného bytu. Způsobil tak škodu za více než 37.000 korun. Za trestný čin krádež spáchanou vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo propadnutí věci.

 

Hronovská hlídka včera dopoledne vypátrala muže, který se vyhýbal nástupu výkonu trestu. Noc už mladý muž trávil za mřížemi, tak jak mu pravomocně bylo uloženo Okresním soudem v Náchodě.

 

Další tatínek bude muset policistům vysvětlovat, proč neposílá alimenty na své dítě a k rukám matky tak za období od března 2009 do října 2009 dluží 7.500 korun. Tento případ zanedbání povinné výživy řeší na Obvodním oddělení policie v Polici nad Metují ve zkráceném přípravném řízení.

 

Dopravní policisté včera zaevidovali dvě dopravní nehody. První nehoda mezi Náchodem a Českou Skalicí se obešla bez zranění, ale při druhé nahlášené nehodě u České Skalice došlo těžkému zranění řidičky.

 

nprap. Jana Pecoldová

20. 11. 2009

 

vytisknout  e-mailem