Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Krádeže pohoných hmot, vandalství 

Středa 1. 7. 2009 přinesla policistům náchodského regionu 16 nových spisů. Začali vyšetřovat 7 nových trestných činů a zabývali se 9 přestupky.
 
Hronovští policisté si hned po ránu okolo šesté hodiny přijeli vyzvednout do karavanu cizí nocležníky. Do karavanu zaparkovaného v klidnější lokalitě Hronovska  v noci bez dovolení majitele vnikli dva mladíci a přespali v něm do rána. Pak už si je vyzvedli policisté a odvezli s sebou na oddělení, kde museli hoši svoji nezvanou návštěvu vysvětlit. Mládencům hrozí postih za trestný čin porušování domovní svobody.
 
Jaroměřští policisté pátrají po motoristovi, který si zadarmo načerpal benzín a odjel. Zloděj přijel k benzínce v mercedesu, natankoval do nádrže za 1000 korun natural a bez zaplacení ujel. Krádeží pohonných hmot se zabývají i policisté z České Skalice. Tam však zloděj nebyl žádný troškař a odcizil naftu za čtyř a půl násobek. Celkem při vloupání do areálu jedné z místních firem odčerpal rovnou ze zaparkovaných aut 90 litrů motorové nafty.
 
Přestupky, jimiž se policisté zabývali, spadaly převážně do majetkové oblast. Náchoďáci ráno vyjížděli k poškozené klubovně místního skautského oddílu. Nějaký vandal jim přes noc rozbil okno, z klubovny však nic neodcizil. Další řádění zaznamenali náchodští o pár ulic dál, u jednoho z místních kostelů. Také tam vandal jen rozbil okno, ale nic neodcizil. Tentokrát způsobil škodu 1500 korun.
 
V Broumově si připsali do statistik další krádež jízdního kola. Majitel si kolo postavil před prodejnu potravin a nijak ho nezajistil. Toho hned využil jakýsi poberta a bicykl si bez námahy přivlastnil. Majitel, který si možná říkal, že se mu levné kolo ani zajišťovat nevyplatí, protože o něj nebude mít nikdo zájem, přišel o jízdní prostředek v hodnotě tisíci koruny. Bude si však muset zakoupit nové kolo nebo chodit po svých.
 
Trochu kuriózní škodní událost zaznamenali policisté z obvodního oddělení v Novém nad Metují. Při zásahu vrtulníku letecké záchranné služby u úrazu v areálu pily ve Slavětíně dvacet minut po poledni, tam odlétnutý kámen od helikoptéry poškodil zadní okno vedle stojícího osobního vozu. Vrtulník odtud transportoval zraněnou ženu, na kterou spadla kláda při manipulaci se svým dřevem.
 
První prázdninový den se nesl v duchu zvýšeného dohledu na silnicích, i když žádný nápor výletníků a cestovatelů se nekonal. Policisté postavili okolo silnic hlídky, které měla za úkol kontrolovat, zda řidiči ve vytipovaných úsecích nepřekračují nejvyšší povolenou rychlost. Ke slovu samozřejmě přišla i kontrola, zda někdo nesedl za volant pod vlivem alkoholu. Policisté v souvislosti se začátkem prázdnin apelují na všechny řidiče, aby jezdili po neznámých ale i po svých obvyklých trasách se zvýšenou pozorností. Mohou na nich potkat více cyklistů, motoristů, ale třeba i jezdců na kolečkových bruslích nebo chodců. Pro větší bezpečnost všech účastníků silničního provozu jezděte opatrněji a předvídejte neočekávané vstoupení nebo vběhnutí dětí do vozovky, vybočení cyklistů a podobně. Dopravní a pořádkoví policisté všem slibují, že  v důsledném dohledu budou na náchodských silnicích  pokračovat po celou dobu letních prázdnin.
 
Por. Bc. Eva Prachařová
2. 7. 2009

vytisknout  e-mailem