Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Vloupání, řádění sprejera, dopravní nehody 

Policisté z náchodského regionu si v pondělí 8. 6. 2009 na své konto připsali 11 nových trestných činů, začali se zabývat 8 novými přestupky a vyřídili jedno číslo jednací. Tím obyčejným číslem jednacím bylo eskortování výtečníka do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté si zajeli hned ráno pro třiatřicetiletého odsouzence až do jeho bydliště na Broumovsku.  Na základě trestního příkazu o dodání do výkonu trestu jej pak policejním autem v doprovodu dalších dvou policistů zavezli až za brány vazební věznice v Hradci Králové. V odpoledních hodinách ho předali do vězeňské péče.

Policisté z jednotlivých obvodních oddělení se v pondělí zabývali několika případy majetkové trestné činnosti. Ze služebny v Novém Městě nad Metují dopoledne vyjížděli do jedné místní ubytovny, kde obyvatel jednoho z pokojů ohlásil vloupání. Dosud neznámý pachatel mu odcizil gramofon, LCD monitor k počítači, mixážní pult a další elektroniku za přibližně čtyři a půl tisíce korun. Pachateli v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

Obvodní oddělení v Polici nad Metují a Náchodě se zabývala neoprávněným uživatelem osobního automobilu. Policejní hlídka v Náchodě v nočních hodinách zadržela dva mladíky. Ten za volantem neměl řidičské oprávnění ani doklady od vozidla, a tak se policisté začali zajímat také o to, odkud je vůz, ve kterém oba mladí muži sedí.  Při svém pátrání zjistili, že se ztratil majitelce z parkovacího místa za jejím domem v Polici nad Metují. Policisté pochopitelně mládencům pokračování ve výletě v cizím voze dál nepovolili. Naopak, museli automobil odstavit a vysvětlit, jak k němu přišli. Oba jsou podezřelí z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci, mladíkovi za volantem navíc policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestního činu řízení bez patřičného řidičského oprávnění. Kontrola totiž ukázala, že mladík, který auto řídil, žádný řidičský průkaz nevlastní a má uložen zákaz řízení. Neposlušnému řidiči hrozí až rok za mřížemi, zákaz činnosti a peněžitý trest, jeho kumpánovi trest podobný.

Policisté z obvodního oddělení v Jaroměři pátrají po sprejerovi, který počmáral omítku jednoho z domů červenou barvou. Pachatel na zeď nastříkal nápisy hanlivého obsahu o rozměru metr krát půl metru. Majiteli se tento druh nevyžádané výzdoby pochopitelně nezamlouval, a proto vše ohlásil na policii. Přitom odhadl hmotnou škodu na 5000 korun. V případě odhalení sprejera čeká až roční trest odnětí svobody či peněžitý trest.

Dopravní policisté v pondělí vyjížděli ke dvěma nehodám. Jednu způsobila srnka, která vběhla v pozdních nočních hodinách do jízdní dráhy řidičce Opel Corsa mezi Horní a Dolní Radechovou. Řidička již nestačila zastavit a srnu srazila, ta na místě uhynula. Provedená zkouška vyloučila požití alkoholu řidičky, technická závada nebyla shledána. Uhynulou srnu si převzali lesníci. Při druhé nehodě v odpoledních hodinách byla zase na vině krajnice. Řidič nákladního vozidla, který se vyhýbal protijedoucímu automobilu, najel na krajnici a převrátil se s náklaďákem na pravý bok. Vznikla hmotná škoda ve výši 50.000 korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou, technická závada nebyla zjištěna ani uplatněna. Dopravní policisté vyřešili nehodu na místě uložením blokové pokuty 500 korun řidiči liazky.
por. Bc. Eva Prachařová

 

vytisknout  e-mailem