Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Zloději dovolenou nemají 

Během úterý 10. srpna 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 23 nových spisů, z tohoto počtu bylo 13 trestných činů a 9 přestupků. Jeden spis se týkal jiné záležitosti.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu úterý dovolalo celkem 37 občanů. Více než polovina telefonátů, tedy 26, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 11 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
Dnes (11. 8. 2010) krátce po půlnoci vyjížděli náchodští policisté k jedné z benzínových pump. Neznámý pachatel si u stojanu číslo jedna natankoval do dosud nezjištěného vozidla více než 30 litrů benzínu Natural 95 a bez placení ujel. Policisté po dlužníkovi nadále pátrají.
 
Dva mladíci se vozili v kradeném autě s kradenými registračními značkami z jiného vozidla. Včera kolem půl sedmé večer oznámili kolegové z Celní správy na Obvodní oddělení policie Náchod, že zastavili podezřelé vozidlo. Policisté ihned vyjeli na místo, provedli lustraci vozidla a zjistili, že vozidlo i nasazené značky jsou v pátrání. Pro oba mladíky tak cesta skončila. Vozidlo policisté vrátí zpět šťastné majitelce a mladí muži budou potrestáni.
 
Často se na našich stránkách můžete dočíst o vykradených autech. O tom, že zloděje například zlákal na zadním sedadle odložený notebook, taška či kabelka. Pachatele na Policku ve úterý mezi sedmou a devátou hodinou ranní zlákaly náramkové hodinky a lovecký nůž. Kvůli těmto dvěma věcem násilně stáhl okno levých zadních dveří Škody 105 a kradl. Majiteli způsobil škodu odhadovanou na 700 korun.
 
Po druhé hodině v noci dne 10. srpna 2010 vyjížděli českoskaličtí policisté k požáru vozidla. Plameny zničily přední i zadní část vozidla a žár poškodil i skleněnou výplň u blízkého domu. Vyšetřování příčin požáru nadále pokračuje, policisté na místo přivolali i psovoda se psem na vyhledávání akcelerátů hoření.
 
Že by se pachatel vracel na místo činu? Neznámý pachatel nezjištěným předmětem rozbil část dveří zadního vchodu do stejné restaurace na Hronovsku jako před několika dny. Chodbou a dveřmi rozbitými z minulého vloupání se dostal až do baru. V chodbě odcizil bednu s lahvemi vína a lahve s nealkoholickými nápoji , v kuchyni potraviny, v baru kovová pouta a mobilní telefon Nokia. Celkově tak napáchal škodu za 4.000 korun.
 
Neznámý zloděj se vloupal do chalupy na Policku. Vypáčil vchodové dveře v zadní části rekreační chalupy, vnikl dovnitř, vše prohledal a odcizil přenosný přehrávač. Odhadovaná škoda, kterou napáchal je odhadována na 2.500 korun.
 
Na Hronovsku neznámý pachatel také navštívil chalupu. Rozbil skleněnou výplň okna, otvorem si otevřel okno a vlezl do budovy. V chalupě ukradl ovladač na televizor. Na okně i na odcizeném ovladači tak způsobil škodu za 800 korun.
 
Tašku zavěšenou na nákupním vozíku měla nakupující žena v Jaroměři. Pachatel využil nepozornosti ženy a z tašky jí ukradl peněženku s finanční hotovostí.
 
Dopravní policisté včera prošetřovali tři hlášené dopravní nehody, jedna osoba utrpěla těžké zranění a jeden člověk byl usmrcen. (Viz články)
 
Řidiče dodávky přimáčkly dveře vozu,
Cyklista přepadl přes svodidla.
 
nprap. Jana Pecoldová
11. 8. 2010

vytisknout  e-mailem