Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Předjíždění nebylo bezpečné, zablokovaná silnice 

Během pondělí 21. září 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 11 nových spisů, 4 spisy se týkaly nových trestných činů, 5 spisů nových přestupků a 2 spis řešily netrestní záležitosti.
 
Na linku tísňového volání 158 se během pondělí obrátilo 45 volajících. Policisté jako využitelná volání tentokrát vyhodnotili jen 20 telefonátů. Ostatních 25 volání zařadili mezi volání nevyužitelná. Ani poslední prázdninový den mezi nimi nechyběly „oblíbené“ dětské žertíky a stesky opilců.
 
Trestné činy a přestupky, kterými se policisté zabývali, se týkaly jak majetkové sféry, tak i jiných oblastí. Nejvíce jich bylo opět z kategorie majetkových deliktů, hned za nimi však následovaly potíže v občanském soužití.
 
Před sedmou hodinou ráno vyjížděli náchodští policisté do obce Pavlišov. Majitel nahlásil poškození vstupních dveří domu. Pachatel se snažil, seč mohl, aby se dostal dovnitř, ale marně. Jen vykutal do dveří otvor, otevřít je a vniknout dovnitř se mu však nepovedlo. Přesto však na dveřích majiteli způsobil škodu přesahující 20.000 korun a policisté případ prozatím vyšetřují jako poškozování cizí věci.
 
Po sedmé hodině se vydala do terénu i hlídka novoměstských policistů. Při pondělním příchodu do práce zjistil majitel jednoho z místních podniků, že měl nevítanou návštěvu – viz článek.
 
Nevydařený lov jednoho rybáře prošetřují policisté z České Skalice. Rybář z Jičínska, který si v létě přijel zachytat na Rozkoš, přišel během rybaření o svoji peněženku a baterku. Případ postoupili do Skalice kolegové z Jičínska, vzhledem k delšímu časovému odstupu od krádeže, však bude vypátrání zloděje obtížné.
 
Hronovští policisté o půl jedenácté dopoledne vyjeli prověřit poškozené zvonky u jednoho z panelových domů. Neznámý vandal tam poškodil několik zvonků, policie případ prošetřuje jako přestupek proti majetku.
 
Dopravní policisté vyjížděli v pondělí ke dvěma dopravním nehodám, jedné bez zranění, jedné s těžkým zraněním. První nehoda se stalo před polednem u Hořiček, kdy řidič nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním jedoucího vozu.
 
Druhá nehoda se stala o půl jedné mezi Vrchovinami a Náchodem a na poměrně dlouhou dobu zkomplikovala v tomto úseku dopravu všem projíždějícím řidičům. Silnice byla nejdřív dlouhé desítky minut zcela zatarasená, pak ji policisté uvolnili alespoň částečně kyvadlově. Přesto se však ještě dlouho tvořily kolony vozidel.
 
Řidič jedoucí s osobním vozidlem Favorit do Vrchovin na Náchod na přímém rovném úseku začal za před ním jedoucím vozem Nissan také předjíždět nákladní vozidlo Tatra s připojeným přívěsem. Řidič Nissanu se stihl před předjížděným vozidlem včas zařadit, řidič za ním jedoucího Favoritu však již ne. Levým předním rohem narazil do protijedoucího Suzuki Swiftu. Řidička v Suzuki následkem nárazu vjela do levého jízdního pruhu a levým předním rohem narazila do protijdoucího Renaultu Scénic. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidičky ze Suzuki, byla převezena k ošetření do náchodské nemocnice. Nikdo další zraněn nebyl. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na 138.000 korun. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Nehodu dále vyšetřují náchodští dopravní policisté.
por. Bc. Eva Prachařová
22. 9. 2009

vytisknout  e-mailem