Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Malé výletnice vystrašily rodiče i policisty 

Ponděli 31. května 2010 přineslo policistům náchodského regionu 16 nových spisů. Policisté začali vyšetřovat 11 nových trestných činů a 3 nové přestupky. Dva spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Během pondělních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 33 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 18 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 15 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela jak s majetkovou oblastí, tak se týkala i vzájemných lidských vztahů. Policejní hlídky vyjížděly ke krádežím a vloupáním.
 
Kolem půl desáté večer se připravovali na dramatické chvíle policisté z Náchoda, to když jim rodiče dvou desetiletých dívek, oznámili, že děvčata nedorazila domů.
 
Bezradní rodiče se na policisty obrátili po dvouhodinovém marném shánění a hledání na vlastní pěst, kdy si děvčata v pět odpoledne vyjela jen tak na vyjížďku okolo domova na jízdních kolech. Bez mobilních telefonů, bez financí. Když se však holky nevrátily v osm domů, jak bývalo zvykem, rodiče je začali hledat. Kontrolou obvyklých míst, vyptáváním a sháněním však neuspěli, venku se mezitím setmělo a ručička hodin se přibližovala k desáté. Rodiče proto zavolali policisty. Policejní hlídka začala hned zjišťovat podrobnosti, operační důstojník začal organizovat pátrací akci.
 
Kvapné organizování pátrací akce však naštěstí přerušil telefonát, že dívky se v pořádku samy vrátily. Vyšlo najevo, že nezletilé výletnice poněkud nerespektovaly pokyny rodičů na vzdálenost a také přecenily své síly. Vyrazily vpodvečer nejprve ke Kauflandu, pak až na Babí. Zpáteční cestu tak musely absolvovat bez možnosti dát zprávu rodičům a za naprosté tmy. Naštěstí to zvládly. Policisté ještě zkontrolovali, zda se malým nezbednicím něco cestou nestalo, ostatní už ponechali na rodičích.
 
 Dopravní policie zaevidovala v pondělí jedinou dopravní nehodu. Ačkoli se jednalo o čelní střet dvou osobních automobilů, nehoda naštěstí skončila bez zranění účastníků. O půl osmé ráno řidič vozidla Peugeot 406 jedoucí od Náchoda na Jaroměř vjel na přímém úseku silnice do protisměrné části vozovky, kde se čelně srazil s protijedoucím Volvem V 70. Oba řidiči byli převezeni do náchodské nemocnice, odkud byli po vyšetření propuštěni. Nikdo z nich nebyl zraněn, jen hmotné škody na vozidlech dosáhly částky 160.000 korun. Technická závada nebyla zjištěna ani uplatněna, alkohol byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Dopravní policie nehodu dále vyšetřuje.
 
por. Bc. Eva Prachařová
1.6.2010

vytisknout  e-mailem