Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Ze sklepa zmizela kola  

Během středy 12. května 2010 policisté náchodského regionu zpracovali 13 nových spisů, z toho 8 spisů se týkalo nových trestných činů a 5 spisů nových přestupků.  
 
Na linku tísňového volání 158 se  ve středu obrátilo 25 občanů. Celkem 12 telefonátů policisté vyhodnotili jako přínosné a dále se jimi zabývali. Zbylých 13 volání tentokrát zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Vloupání do kiosku vyšetřují broumovští policisté. V době od úterý 23 hodin do středy půl deváté zatím neznámý pachatel poškodil zadní stěnu kiosku, vnikl do prostor WC a odtud se dostal do celého prostoru kiosku. Odcizil zde satelit, DVD přehrávač, cigarety a alkohol. Vznikla škoda za téměř 20.000 korun.
 
V Náchodě na kopci pod vyhlídkou „navštívil“ v době od pondělí 10. 5. do středy 12. 5. chatu zloděj. Rozbil skleněnou výplň okna dřevěné chaty a po otevření okna vlezl dovnitř. V chatě ukradl elektrický vařič Eta, několik lahví piva a lahev tvrdého alkoholu. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Neznámý pachatel vnikl do sklepa domu v Jaroměři, tam odstranil visací zámek a z prostoru sklepní kóje odcizil dvě jízdní kola (Author a Dinamic). Cena kol je odhadování na 7.000 korun.
 
Na Jaroměřsku se zloděj vloupal do stavby domku a odnesl si odtud komínovou digestoř a laserovou vodováhu. Při cestě za lupem poškodil kliku okna. Napáchal tak škodu odhadovanou na 8.000 korun.
 
Ze zanedbání povinné výživy je podezřelý 40letý muž. Neplní si vyživovací povinnosti na své dítě, ač mu tato věc byla pravomocně uložena Okresním soudem v Náchodě a ač byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán soudem.
 
Dopraváci vyjížděli včera k jedné hlášené dopravní nehodě, která se stala u Kramolny. Ráno kolem půl páté se tam autobus střetl se srnou. Srna vyběhla před autobus z pravého příkopu a řidič už nestihl s autobusem zastavit ani se střetu vyhnout. Při střetu došlo k hmotné škodě na autobusu, srna zůstala na místě uhynulá. Dechová zkouška u řidiče vyloučila přítomnost alkoholu. Ke zranění osob nedošlo.
 
Policistům se podařilo objasnit i dopravní nehodu z neděle 9. 5. 2010 ve Vernéřovicích.
 
nprap. Jana Pecoldová
13. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem