Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Místo k babičce šel spát ke kamarádovi 

Úterý 22. května 2010 přineslo policistům náchodského regionu 13 nových spisů. Policisté začali vyšetřovat 6 nových trestných činů a 4 nové přestupky. Tři spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 27 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 15 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 12  volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela jak s majetkovou oblastí, tak se týkala i vzájemných lidských vztahů. Policejní hlídky vyjížděly ke krádežím a vloupáním.
 
Neplatící tatínek z Náchoda se bude zodpovídat ze svého laxního přístupu k plnění vyživovací povinnosti. Už téměř rok a půl, od prosince roku 2009 neplatí na své dvě děti, syna a dceru, soudem určené výživné. Jeho dluh do současné doby činí už bez jedné stokoruny dvanáct tisíc korun. Vzhledem k tomu, že muž byl za stejný skutek již v minulosti potrestán, zákon pamatuje na takové jednání vyšší trestní sazbou. Nezodpovědnému otci tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Noční pátrání po mladém nezletilci zorganizovali broumovští muži zákona. V pozdních nočních hodinách se na policisty obrátili rodiče čtrnáctiletého studenta, který nedorazil domů. Hoch odjel ráno do školy na kole a od té doby se rodičům neozval. K babičce, kam měl večer dojet, nedorazil. Policejní hlídky se informovaly o tom, jak chlapec vypadá, a vydaly se do terénu pročesat parky, nádraží, náměstí, nemocnice. Nakonec hocha našli rodiče ve tři hodiny ráno – spal u kamaráda. Pátrání tak mohlo být odvoláno.
 
Výtečníka, který minulý týden vlezl do objektu firmy a neoprávněně v ní pobýval, policejní eskorta v odpoledních hodinách dodala zpět za brány věznice, kde si odpyká zbytek podmíněně odpuštěného trestu. Tam také bude čekat na verdikt, kolik mu vynese jeho další nezákonná eskapáda.
 
Dopravní policie vyjížděla ke dvěma dopravním nehodám. Při jedné nehodě byla jedna osoba zraněna, celkové hmotné škody činily 10.000 korun. K dopravní nehodě s lehkým zraněním došlo deset minut před jednou odpoledne na obchvatu České Skalice, na křižovatce u Spity. Dosud nezjištěná řidička osobního vozidla zřejmě nedala přednost řidiči linkového autobusu, který byl donucen prudce zabrzdit. Při brzdění spadla z předního sedadla cestující, starší paní, a utrpěla lehké zranění. Řidička nezjištěného vozidla z místa nehody odjela.
 
Policisté žádají občany, pokud by měli k této nehodě nějaké informace, ať je sdělí na linku 158 nebo přímo skupině dopravních nehod na telefon 974 534 254.
 
por. Bc. Eva Prachařová
23. 6. 2010

vytisknout  e-mailem