Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Roznašeč novin se psovi nelíbil 

Během středy 30. července 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 15 nových spisů, z toho 8 spisů se týkalo nových trestných činů a 7 spisů nových přestupků.
 
Trestné činy se kromě již obligátních krádeží ve středu týkaly také zpronevěry či zanedbání povinné výživy.
 
Hned dva zapomnětlivé tatínky poženou k odpovědnosti policisté z Nového Města nad Metují, platit na svoji ratolest nechce ani otec z Červeného Kostelce. Ten na svoji pětiletou dceru dluží k rukám matky již 18.000 korun. Za zanedbání povinné výživy jim hrozí až roční trest odnětí svobody.
 
Přestupek proti pořádku zaznamenali a řeší policisté z Jaroměře. Přijali oznámení o pokousání psem při roznášce novin. Domácímu hlídači u jednoho z rodinných domků v Heřmanicích se nelíbilo dodávání periodik či samotný roznašeč a pána kousl. Policisté incident došetří a poté předají k řešení městskému úřadu v Jaroměři.
 
Českoskaličtí policisté se zabývali přestupkem v dopravě, kdy při kontrole zjistili na jednom automobilu propadlou technickou kontrolu. Na voze přilepená nálepka o platnosti technické prohlídky do března 2001 se naštěstí ukázala jako omyl, ale i tak měla Škoda 135, kterou řídil místní muž při jízdě do Litoboře propadlou technickou kontrolu už od června 2006, tedy více než tři roky. Policisté motoristův přestupek sepsali a zaslali oznámení na příslušný odbor dopravy, kde mu uloží odpovídající sankci.
  
Dopravní policisté měli práci se dvěma nahlášenými dopravními nehodami. Při jedné z nich byla zraněna cyklistka. V poslední době je to již několikátá dopravní nehoda cyklisty. Je pravda, že v letním období je vyznavačů dvoukolového vlastní silou poháněného sportu více než jindy. Právě proto by však ostatní účastníci silničního provozu měli na tuto skutečnost pamatovat a okolo cyklistů projíždět se zvýšenou opatrností. Vyplatí se vždy počkat a předjíždět až na místě dostatečně širokém a přehledném. V opačném případě cyklista již nemá kam uhnout a kontakt s automobilem pro něj vždy znamená nepříjemný pád. Řidič automobilu, který je chráněný svojí karoserií by si měl tedy uvědomit, že jeho auto je nebezpečné a může cyklistovi přivodit nebezpečné zranění nebo jej usmrtit. Zraněním skončila také nehoda, k níž došlo ve středu po půl páté ve Vrchovinách. Řidič osobního vozu Škoda Octavia ve stoupání před koncem obce začal předjíždět cyklistku. S největší pravděpodobností však nedodržel dostatečný boční odstup a vrazil do cyklistky předním nárazníkem a kolem. Cyklistka upadla vpravo mimo vozovku a utrpěla tržnou ránu na hlavě. Přivolaní lékaři ji převezli na ošetření do náchodské nemocnice. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen dechovou zkouškou. Dopravní policie nehodu dále vyšetřuje.
por. Bc. Eva Prachařová
30. 7. 2009

vytisknout  e-mailem