Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Středa s jedinou nehodou 

Během středy 15. září 2010 policisté náchodského regionu zpracovali 13 nových spisů, z toho 7 spisů se týkalo nových trestných činů a 6 spisů nových přestupků.
 
Trestná činnost se týkala především majetkové oblasti. Přestupky, které policisté řešili, byly jak z majetkové oblasti, tak z oblasti vzájemných vztahů.
 
Během čtvrtečních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 36 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 24 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 12 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
První středeční větší případ vyjížděli řešit policisté z České Skalice. Po desáté hodině dopoledne vyráželi do místního pneuservisu, kde předešlé noci řádil zloděj pneumatik. Pachatel rozstříhal plot, pak odstranil zámek na přepravním kontejneru a vybral z něj 80 použitých pneumatik různých značek se zimním vzorkem. Ve zlodějských rukách tak skončily dunlopky, matadorky a daytonky v celkové hodnotě 80.000 korun.
 
Jaroměřská hlídka vyjížděla ke krádeži měděného kabelu. Sběr druhotných surovin stále nepřestal být pro určitou skupinu výnosným artiklem, za v porovnání s původní cenou nevelký obnos, jsou tito lidé schopni zničit podstatně větší hodnoty. Hlídka na místě zjistila, že se do jedné místní firmy po přelezení plotu dostal dosud neznámý zloděj, který odcizil 30 metrů měděného elektrického kabelu. Přitom způsobil škodu ve výši 6.000 korun.
 
Na neochotného tatínka si zase posvítili muži zákona z Teplic nad Metují. Proti 39letému muži zahájili zkrácené přípravné řízení pro zanedbání povinné výživy. Zjistili, že k rukám matky zapomíná na svého syna pravidelně přispívat soudem určenou částkou už od roku 2001. Do současné doby se jeho dluh vůči potomkovi vyšplhal na 19.600 korun. Protože je nezbedný otec až ze středních Čech, obvinění poputuje za ním na Mělnicko.
 
Dopravní policisté ve středu vyjeli k jediné dopravní nehodě bez zranění, kdy nezjištěný řidič nákladního zachytil u středu vozovky svým zpětným zrcátkem o zrcátko jiného nákladního vozu. K nehodě došlo v osm hodin ráno na nepříliš široké silnici u obce Pěkov.
 
por. Bc. Eva Prachařová
30. 9. 2010

vytisknout  e-mailem