Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Kamion zablokoval mezinárodní silnici 

Úterý 19. ledna 2010 přineslo policistům náchodského regionu 10 nových spisů. Poměr trestných činů a přestupků byl vzácně vyvážený, policisté začali vyšetřovat 4 nové trestné činy a 4 nové přestupky. Ve dvou spisech policisté vyřizovali jiné záležitosti než trestní.
 
Během úterních 24 hodin se na linku tísňového volání obrátilo 23 volajících. Z tohoto počtu se policisté věnovali 8 oznámením, které vyhodnotili jako předmětné pro policejní práci. Zbývajících 15 volání zařadili mezi telefonáty nevyužitelné.
 
Trestná činnost pachatelů souvisela jak s majetkovou oblastí tak se týkala i vzájemných lidských vztahů. Policejní hlídky vyjížděli ke krádežím a vloupáním. Občané je však volali na pomoc i proti bezohledným sousedům.
 
Jaroměřská policejní hlídka krátce po půlnoci zasahovala v jednom z bytů, kdy sousedé nemohli vydržet hlasitou hudbu, hádky a bouchání v nočních hodinách. Mladý muž se tam už nějakou dobu dohadoval se svojí matkou a přitom hlasitě pouštěli muziku. Policisté incident prověřují jako přestupek proti veřejnému pořádku, rušitelům hrozí peněžitá sankce.
 
Červenokostelečtí policisté ráno o půl sedmé vyráželi k nedaleké benzínce. Pachatel si do zamčené benzínky došel v noci oknem pro cigarety. Více čtěte v článku: Náruživý kuřák?
 
Řádění neznámého pyromana vyjížděla do Zbečníka prošetřit policejní hlídka hronovských mužů zákona. V noci tam někdo podpálil u jednoho z rodinných domků hromadu sena a dříví. Oheň naštěstí nezapálil nic dalšího, ale majiteli domku začernil jednu celou zeď a poškodil dlažbu u domu roztaveným plastem, kterým bylo seno přikryté. Vlastník domku škodu vyčíslil na částku dvou a půl tisíce korun, tak policisté vše zaevidovali a prošetřují jako přestupek proti majetku.
 
Spoustu práce a starostí přinesl či spíše přivezl policistům kamion, který ve smyku včera odpoledne zablokoval mezinárodní silnici č. 33 ve směru od Náchoda na Hradec Králové. Ve čtvrt na čtyři odpoledne nákladní automobil jedoucí z Polska v mírné táhlé zatáčce ve Svinišťanech dostal smyk, při kterém vjel do protisměru a srazil se dalším, protijedoucím kamionem. Nehoda na dlouhé hodiny znemožnila plynulý průjezd po tomto hlavním tahu. Hasiči odtáhli vozidlo do jednoho pruhu a až do půlnoci, než konečně dopravce naložil nepojízdný kamion, policisté odkláněli dopravu a na „třiatřicítce“ kyvadlově řídili provoz. Při nehodě utrpěl lehké zranění řidič zahraničního kamionu, řidič druhého automobilu vyvázl bez zranění. Celkové hmotné škody byly vyčísleny na 230.000 korun.
 
Další informace:
Soucitní lidé půjčovali,
Vybral z platební karty.
 
por. Bc. Eva Prachařová
13. 1. 2010

vytisknout  e-mailem