Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Výběr z událostí v regionu 

Během čtvrtka 23. září 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 12 nových spisů, z tohoto počtu byly 3 trestné činy a 7 přestupků. Dva spisy se týkaly jiných záležitostí. 
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu včerejšího dne dovolalo celkem 44 občanů. Více než polovina telefonátů, tedy 28, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 16 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
Včerejší pátrání po 14letém chlapci dopadlo díky médiím a všímavým občanům dobře. (Viz článek)
 
Tři roky starý případ se podařilo objasnit jaroměřským policistům. (Viz článek)
 
Policisté z Obvodního oddělení policie v Jaroměři podezřívají mladého muže z trestného krádeže. Muž minulý týden využil chvilkové nepozornosti obsluhy baru v Jaroměři. Vnikl za bar a ze zásuvky odcizil kasírtašku s finanční hotovostí. Mladíkovi teď v tzv. zkráceném přípravném řízení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Zloděj kol ukradl v době od 20. září do 22. září 2010 v Červeném Kostelci horské kolo. Majitelka ho měla uložené a řádně zamčené ve sklepní kóji v domě. Zloděj dveře vypáčil a kola se zmocnil.
 
Peněženka v neuzamčeném autě přilákala zloděje. Ten v úterý 21. září 2010 mezi jedenáctou a patnáctou hodinou využil nepřítomnosti majitelky u zaparkovaného vozidla na svém pozemku v Náchodě a ukradl peněženku z odkládací přihrádky pod volantem.
 
Také policisté v Teplicích nad Metují od včera pátrají po "auto" zloději. Ten se v době od 21. září do 23. září 2010 vloupal do vozidla v Teplicích nad Metují. Z vozu si odnesl autorádio značky Sencor a peněženku s doklady.
 
Z areálu autobazaru zmizely pneumatiky. (Viz článek)
 
Broumovští policisté včera vypátrali celostátně hledaného chovance výchovného ústavu v Hostinném a odvezli ho do rukou vychovatelů. Hoch se nevrátil ve stanovený termín z dovolenky doma na Náchodsku. Zpět do ústavu putoval tedcy policejní eskortou.
 
Dopravní policisté nemuseli během prvního podzimního dne vyjíždět k žádné dopravní nehodě. O to více mohli hlídkovat na silnicích náchodského regionu.
 
nprap. Jana Pecoldová
24. 9. 2010

vytisknout  e-mailem