Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Krádeže byly na denním pořádku 

V úterý 21. dubna 2009 policisté náchodského regionu začali prošetřovat 8 nových trestných činů a nasbírali 5 přestupků.
 
Trestná činnost pachatelů se točila zejména okolo majetku spoluobčanů, policisté z Broumova, Náchoda, Jaroměře a České Skalice vyjížděli k oznámeným krádežím a vloupáním do kanceláří místních firem a soukromých objektů.
 
Broumovská policejní hlídka vyrážela v časných ranních hodinách k pokusu vloupání do prodejny zahradnického materiálu. Zloděj vyplašený nainstalovaným alarmem však utekl dřív, než stačil cokoli ukrást. Škody, které napáchal se tak mohly počítat jen na necelé tisícikoruny. V podvečer pak broumovští vyjížděli ještě na parcelu s rekreačními chatkami, z jedné tam majiteli zmizela benzínová elektrocentrála v hodnotě 6.000 korun. Poberta si trochu zacvičil při překonávání 160 cm vysokého oplocení, při otevírání ale zase žádnou námahu vyložit nemusel. |Našel totiž majitelův klíč, kterým si jednoduše odemkl a po krádeži zase po sobě způsobně zamkl.
 
Strážci zákona z České Skalice zaznamenali a vyšetřují krádež peněz a vybavení v rodinném domě. Majitel škodu vyčíslil na 5.000 korun. 
 
Jaroměřská policejní hlídka dopoledne vyjížděla do objektu bývalého zemědělského družstva v jedné z okolních vesnic, odkud nahlásili krádež autobaterií a 20 litrů motorové nafty ze zemědělských strojů. Po zloději, který touto krádeží způsobil škodu deset a půl tisíce korun, policisté pátrají.
 
Úterý nepřineslo žádnou nahlášenou dopravní nehodu, dopravní policisté se tak mohli zcela soustředit na kontroly řidičů, brázdících silnice regionu. Hlídky stály nejen na hlavních tazích, ale také na silnicích 2 a 3. tříd mezi jednotlivými městy a obcemi. Dopraváci pak kontrolovali i v samotných městech, zejména zda řidič dodržují nejvyšší povolenou rychlost a respektují dopravní značení. V budoucnu se hlídky hodlají zaměřit i na telefonující řidiče za jízdy, neboť tento nešvar se mezi řidiči velmi rozmohl. Dalo by se říci, že sady, určené k telefonování v autě, používají motoristé jen velmi málo. Výjimečně se najdou i tací, kteří k telefonování zastaví na bezpečném místě na okraji silnice. Ostatní motoristé hazardují se svými i cizími životy s telefonem na uchu kdekoliv, třeba i v křižovatce, na kruhovém objezdu, nebo na přechodu pro chodce v blízkosti školy.
por. Bc. Eva Prachařová
22.4.2009

vytisknout  e-mailem