Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Vloupání, vloupání, vloupání... 

Ve čtvrtek 14. 1. 2010 policisté náchodského regionu zaevidovali 15 nových spisů. Začali se zabývat 11 novými trestnými činy a vyjížděli prošetřovat 1 přestupek. Tři spisy se týkaly jiných záležitosti než trestních.
 
Ve čtyři hodiny ráno se policejní výjezd vypravil společně s hlídkou z Jaroměře do jedné z okolních obcí k obecnímu úřadu. Pachatel tam vypáčil vstupní dveře a vlezl dovnitř. Přepočítal se však se snadností, jak se dostat k nějakému lupu. Za dveřmi se spustil hlasitý alarm, a tak pachatel raději vyklidil pole, aniž by cokoli ukradl. Napáchat škody tak stihl jen na vstupních dveřích, ale i tak se vyhouply na 15.000 korun.
 
V půl sedmé ráno hlídka vyjížděla prověřit vloupání do kanceláře firmy v Novém Městě nad Metují. Také tam pachatel vypáčil vchodové dveře a pak vnikl do kanceláře. Tady zloděj na alarm nenarazil, přesto však s lupem nepochodil. V kanceláři ho zajímal obsah trezoru, dovnitř se mu však dostat nepodařilo, a tak odešel s prázdnou. Také zde sečetli své škody na poškozeném interiéru, tentokrát je vyčíslili na 7.000 korun. Po pachatelích, nebo možná po společném pachateli obou skutků, policisté pátrají.
 
Ještě se ani nestačili vrátit na služebnu a už o půl hodiny později vyjížděla novoměstská hlídka k vykradené místní školce. Do mateřské školy se někdo vloupal rozbitím okna a balkónu. Drzý zloděj dětem ukradl radiomagnetofon a zaměstnancům mobilní telefon. Školce tím způsobil škodu bezmála pěti tisíc korun.
 
O půl desáté dopoledne vyrážela policejní hlídka z Jaroměře ke kancelářím místní firmy s vodovodním materiálem. Zloděj vypáčil vstupní dveře, a poté co vnikl dovnitř, ukradl peníze a prodejní vzorkové vodovodní baterie. Tady majitelé spočítali celkovou napáchanou škodu na 18.000 korun.
 
Výjimku ze samých vloupání učinilo oznámení otce nezletilé dívky na její matku na policejní služebně v Jaroměři. Ta dceři opět už dva roky nepřispívá na živobytí. Podle rozsudku náchodského okresního soudu má každý měsíc posílat své dceři 500 korun. Od listopadu 2007 tak ale nečiní a do současné doby dluží na výživném třináct a půl tisíce korun. Protože byla v posledních třech letech za toto jednání již potrestána, nyní jí hrozí zvýšená trestní sazba, a to trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.
 
 
O dalších čtvrtečních případech si čtěte v následujících článcích:
Jen pár hodin,
Rváč na diskotéce.
 
 
por. Bc. Eva Prachařová
15. 1. 2010

vytisknout  e-mailem