Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchodsku

Pobíhající pes skončil pod koly auta 

Ve čtvrtek 14. května 2009 policisté náchodského regionu zaznamenali 15 nových spisů. Do statistik jim přibylo 7 nových trestných činů a 8 nových přestupků.

Policisté se zabývali jak trestnou činností majetkovou, tak hospodářskou. Nezapomínali ani na motoristy a cyklisty na našich silnicích. S přibývajícím hezkým počasím, policisté zaznamenávají stále více dopravních přestupků, které páchají vyznavači pedálů. 

Policisté z Jaroměře hned ráno přijali oznámení o odcizeném mobilním telefonu, které někdo majiteli sebral v jednom z místních podniků na barovém pultu předchozí noci. O pár minut později zaevidovali další odcizený mobil, tentokrát majiteli zmizel za jízdy v autobuse. Dopoledne se místní policejní hlídka vydala na kontrolu motoristů. Na náměstí totiž strážníci městské policie přistihli řidiče bez řidičského oprávnění. Strážci pořádku přivolali hlídku z obvodního oddělení. Čtyřiadvacetiletý řidič neřidič následoval hlídku na policejní služebnu, kde s ním policisté vyřídili všechny potřebné úkony a podrobili ho dechové zkoušce a zjistili  0.32 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté s mladíkem zahájili zkrácené přípravné řízení pro trestný čin řízení bez řidičského oprávnění pod vlivem alkoholu. Mladému muž hrozí až roční tret odnětí svobody nebo trest zákazu činnosti a peněžitý trest.

Broumovští policisté hledají zloděje, který v ranních hodinách odcizil hliníkové konve na mléko. Spíš než jako nádoba na chutný nápoj ale zloděje zajímal obal z lehkého kovu. Majiteli, který teď nebude mít do čeho nalít mléko, způsobil škodu 4.000 korun. Odpoledne stálá služba zaevidovala přestupek v občanském soužití, kdy jeden přišel nahlásit, že mu jiný občan odebral klíče od bytu a brání v odstěhování. Po zadokumentování policisté přestupek předají k dořešení přestupkové komisi městského úřadu.

Náchodští, Českoskaličtí, Hronovští policisté z obvodních oddělení společně s kriminalisty řešili vloupání do osobních automobilů. Policistům se prozatím podařilo objasnit sedm případů vykradených osobních vozů v regionu, kdy škoda dosáhla zatím částky okolo 50.000 korun.

K výtržnictví v restauraci vyjížděla ve čtvrtek navečer policejní hlídka v Hronově. Podnapilý host tam o půl sedmé večer odmítal zaplatit útratu a chtěl se prát s obsluhou i s ostatními hosty. Incident policisté zaznamenali jako přestupek proti občanskému soužití, s možnou několikatisícovou peněžitou sankcí.

Policisté v Jaroměři pátrají po sprejerovi, který počmáral, fasádu domu a vedle zaparkovaný osobní automobil. Na dům zvolil samozvaný umělec černou nesmyvatelnou barvu, kterou tam nastříkal dva obrazce, zaparkovaný vůz „ozdobil“ pro změnu bílou. V obou případech obrázky tvoří různé čáry ve všech směrech, jejichž smysl by nepochopil snad ani nejavantgardnější umělec.

Policisté dopravního inspektorátu zaznamenali ve čtvrtek 3 dopravní nehody. Jedna osoba byla lehce zraněna, celkové hmotné škody byly vyčísleny na 67.000 korun.

Nehodu, která se nestává zase tak často, zaznamenali dopravní policisté ve tři hodiny odpoledne v Hronově. Vzájemně do sebe nabourali dva cyklisté. Dva za sebou jedoucí cyklisté projížděli obcí Velké Poříčí ve směru od Náchoda. Vpředu jedoucí cyklista zpomalil a za ním jedoucí cyklistka se domnívala, že chce zastavit u pravého okraje a začala jej zleva objíždět. V ten moment však cyklista  začal najíždět vlevo napříč komunikací na druhou stranu. Za ním jedoucí cyklistka se již nestihla i přes brždění a úhybný manévr co nejvíce vlevo vyhnout ani zastavit a došlo k vzájemnému střetu. Při nehodě byla lehce zraněna cyklistka, která byla převezena do náchodské nemocnice na pozorování. O obou účastníků nehody byl dechovou zkouškou vyloučen alkohol. Dopravní nehodu policisté dále šetří.

Další nehoda o hodinu a půl později v Náchodě byla klasickým nedáním přednosti v jízdě. Policisté na místě nehodu vyřešili uložením blokové pokuty ve výši 2.500 korun viníkovi vyjíždějícímu z vedlejší silnice. Poslední karambol pak zavinil volně pobíhající pes. K této nehodě došlo před půl sedmou večer u České Skalice. Projíždějícímu osobnímu automobilu Vokswagen Golf pes vběhl přímo pod kola. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vznikla pouze škoda na osobním vozidle a životem zaplatil sám pes. Policisté nehodu vyřešili na místě, majitel nezajištěného psa zaplatil blokovou pokutu ve výši 200 korun a bude muset uhradit 25.000 škodu na vozidle.
por. Bc. Eva Prachařová
15. 5. 2009

vytisknout  e-mailem